Убивство журналіста Георгія Гонгадзе або деякі аспекти злочину могли були використані з метою “підставити” тодішнього прем’єра Віктора Ющенка. Про це заявив генпрокурор Святослав Піскун в інтерв’ю газеті “Україна молода”, опублікованому в четвер. “Хтось же замовив Гонгадзе, його ж хтось перепоховав, комусь же це було потрібно. Це дуже непроста справа. І в нас є така версія, що це було спеціально зроблено, аби підставити Віктора Андрійовича. І я хочу, щоб ви це знали”, – сказав Піскун.

Водночас Піскун не уточнив, що має на увазі – проти Ющенка хотіли використати вбивство Гонгадзе чи його перепоховання.

Він також висловив упевненість у тому, що генерал Пукач, який стежив за Гонгадзе, живий. “Ми знаємо, що він живий. І скоро буде тут”, – сказав він.

Раніше з посиланням на слова самого Піскуна про смерть Пукача говорила вдова журналіста Мирослава Гонгадзе.

Піскун також дав гарантію, що до суду доживуть виконавці вбивства.

Коментуючи смерть колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, генпрокурор повідомив, що той за три дні попрощався з рідними.

“Кравченко ще за три дні з усіма попрощався. З’їздив до мами. Зібрав друзів на Трухановому острові, сказав, що від’їжджає дуже далеко й не повернеться. У нас є про це свідчення. Але ми ж тоді не знали, що він прощається. А для затримання не було підстав”, – сказав Піскун. “Українська правда”