1 лютого стартувала П’ята школа «Новий журналіст». Студенти познайомилися між собою, зі своїми правами та обовязками в процесі навчання у Школі та прослухали перші лекції .

Як з’ясувалося, серед студентів є працюючі у сфері журналістики та піару; інші поки тільки студенти вишів і «гризуть граніт» журналістської науки. Деякі «школярі» працювали або проходили практику в регіональних ЗМІ, а також пишуть матеріали на сайти церков. Разом з ними вчитися прийшли і люди інших професій, які вирішили  «не дати собі засохнути» та освоїти нову спеціальність.

1

Про походження газет і першу періодику в світі, про «Зорю Галицьку» – першу українську газету, перший радіоефір і модель Ласвелла, а також про інформаційні, аналітичні та художні жанри журналістики студенти П’ятої школи дізнавалися разом з Русланом Кухарчуком .

2

Декларували цифрові вірші і дізналися про «милозвучну правду, розпочату з ударної фрази» від Зої Нікітюк. З нею студенти Школи вчилися писати хороші тексти. На думку Зої, найкраще хороші тексти пишуться «з голови», при цьому варто вимкнути «умняк» і включити фантазію. Не менш важливими також залишаються грамотність, простота і чесність щодо читачів.

3

Далі тему хороших текстів продовжила Любов Гасанова. Студенти отримали декілька рекомендацій, як писати просто про складне і цікаво про нецікаве. За словами Люби, якщо ви розумієте, хто ваш читач, значить, ви знаєте і мову, якою він розмовляє. А перед тим, як писати статтю, все ж не завадить відповісти на питання: що має зробити читач після прочитання вашого тексту?

8

Нагадаємо, Школа «Новий журналіст» – проект Асоціації «Новомедіа». Навчання проходить по суботах протягом двох місяців. Наприкінці студенти, що склали підсумковий тест, отримують сертифікат, а також подарунок – навчальний посібник «Новий журналіст».

Прес – центр «Новомедіа».