Минуло два місяці після останньої зустрічі членів правління «Новомедіа». Настав час для підведення підсумків і планування подальших заходів Асоціації. Почали зустріч з перегляду кількох відеосюжетів, зроблених хмельницькими телеканалами.

У першому з них говорилося про концерт відомого християнського виконавця Сергія Брікси, який розповідав людям про свою віру на відкритому майданчику міста. У другому сюжеті йшлося про розміщення біблейських віршів на рекламних білбордах Хмельницького і ставленні людей до цього.

Відомо, що ролики були зняті за ініціативою світських телеканалів, проте релігійна тематика була висвітлена об’єктивно і професійно. Нагадаємо, Асоціація «Новомедіа» приділяє велику увагу цьому питанню і проводить чимало заходів для журналістів і студентів з метою об’єктивного висвітлення релігійної тематики у ЗМІ.

До речі, що стосується роботи із студентами, про це розповів Руслан Кухарчук. Він відвідав Національний університет «Острозька академія», де вручив Сертифікати і Свідоцтва 48 студентам різних факультетів. Всі вони прослухали новомедійний курс з журналістики і успішно виконали практичне завдання.

Наступною не менш радісною новиною стала інформація про випуск відео-семінарів з курсу «Створення газети і журналу від А до Я» на п’яти DVD дисках і відкриття спеціального відділу реалізації навчальної продукції «Новомедіа». Щоб процес навчання йшов масштабніше і ефективніше, на сайті організації відкрився новий розділ – «Магазин», де знаходиться каталог всієї продукції «Новомедіа» і інформація про спосіб її замовлення.

Після аналізу виконаної роботи перейшли до обговорення наступних заходів. Денис Семенюк проінформував про процес підготовки конференції «Християнство онлайн 2010», яка відбудеться 10-11 вересня в Києві. Вже сформована команда організаторів, запрацював спеціальний сайт конференції, де триває обговорення пропонованих тем. Варто відзначити, що доповідачем може стати будь-який учасник, якщо за його тему проголосували учасники конференції.

Також триває активна підготовка до щорічної осінньої конференції Асоціації «Новомедіа». За словами Тетяни Пінчук, адміністратора «Новомедіа», зараз розглядаються різні варіанти щодо місця проведення заходу. Остаточна інформація про це стане відомою найближчим часом. Члени правління обговорюють тематичне наповнення конференції, обіцяють практикуми, інтерактів і творчі домашні завдання.

Прес-центр “Новомедіа”.