Асоціація «Новомедіа» отримала від канцелярії київської митрополії УПЦ офіційну заяву стосовно відношення православних віруючих до демонстрації в українських ЗМІ окультних практик, грунтуючись на священному Писанні і вченні отців церкви.

«Чаклунство, магія, окультизм, екстрасенсорика – сукупність цих методів, безумовно, є злом. Окультна діяльність несе духовне вбивство, оскільки наноситься шкода душі», – йдеться в заяві.

Священство вважає, що популяризація в засобах масової інформації діяльності екстрасенсів, магів і їм подібних, спонукає людей до порушення першої головної заповіді і завдає шкоди духовному, моральному та психічному здоров’ю телеглядачів.

Також церква стурбована відсутністю відповідного законодавчого регулювання, яке виключає покази телевізійних програм, де транслюється окультна практика.

Римо-католики, зі свого боку, також поінформували в листі про свою позицію. «Магічна практика – це не тільки гріх, а й велика небезпека. Магія – серйозний бунт проти Бога і перехід на бік зла», – пояснюється у зверненні.  Свою позицію і стурбованість братсво висловило грунтуючись на Біблії, вченні Церкви (катехизм). Позиції православних і католицьких церков опинилися співзвучними з даного питання, як і всіх християнських конфесій.

Курія Львівської архидієцезії римо-католицької Церкви України подякувала «Новомедіа» за захист духовних цінностей у сфері засобів масової інформації, зокрема, в українському телерадіомовленні і побажала транслювати в мас-медіа більше позитивних програм про віру в Бога.

Нагадаємо, що раніше на офіційному сайті «Новомедіа» було опубліковано заяву, де говорилося, що показ телевізійних передач, які популяризують діяльність екстрасенсів є деструктивним і небезпечним явищем.

Прес-центр Асоціації “Новомедіа”.