Руслан Кухарчук 13 жовтня відвідав Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (Луганськ). На зустріч із гостем з Києва зібралися близько 60 студентів з різних курсів Факультету масових комунікацій. Основними темами семінару були громадянська журналістика та релігійна тематика у ЗМІ. 

Кухарчук у своєму виступі зазначив, що багаторічні соціологічні дослідження свідчать, що інститут церкви посідає першу позицію у рейтингу суспільної довіри. До того ж і більшість громадян України надзвичайно релігійні, а тому їх цікавлять пов’язані з цим теми.

«Тому ЗМІ і журналісти не мають професійного права ігнорувати цей суспільний запит. Також нічим не можна виправдати ті випадки, коли редактори штучно ігнорують релігійні аспекти під час висвітлення суспільно-політичних тем», – зазначив спікер. Голова «Новомедіа» навів кілька прикладів, які свідчать про упередженість редакторів та журналістів центральних медіа, коли йдеться про висвітлення навколо християнських тем. 

lugansk_dal

«Релігійна тематика насправді дуже цікава. Але її дуже рідко висвітлюють ЗМІ. Для нас були надзвичайно корисними поради щодо того, як професійно торкатися цих питань у своїх журналістських матеріалах», – зазначила одна з учасниць семінару Ганна.  

lugansk_dal1

Наприкінці зустрічі Руслан Кухарчук запросив студентів брати участь у творчому конкурсі від «Новомедіа» на тему «Життя різних християнських конфесій регіону». Півторагодинна зустріч пройшла у жвавому темпоритмі. Після лекційної частини Кухарчук відповідав на запитання студентів і запросив їх залишатися на зв’язку з «Новомедіа».