Адвокат матері загиблого журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур стверджує, що свідчення президента Віктора Ющенка в суді можуть допомогти розслідуванню цієї справи. За словами Федура, на плівках Мельниченка є один запис, “де відбувається розмова між двома суб’єктами — вони говорять про Гонгадзе, а через дві хвилини один зі співрозмовників уже розмовляє нібито з Віктором Ющенком”.

“Якщо президент прийде в суд і підтвердить, що така розмова була, ми істотно просуваємося в розслідуванні справи — значить і попередня бесіда була в реальному часі”, – сказав він в інтерв’ю “Фактам”.

За словами Федура, після того як Ющенко дасть покази, проблем з викликом до суду інших високопоставлених чиновників надалі не виникне.

На питання, чи з’явиться в суд екс-майор Держохорони Микола Мельниченко, він відповів:

“Мельниченко особисто завірив мене в тому, що якщо суд ухвалить таке рішення, то він відповість на всі питання, які мене цікавлять”.

Федур також висловив думку, що суд у справі Гонгадзе – це “спеціально зрежисований скандал”.

“Моє особисте бачення, що в такий спосіб хочуть дискредитувати президента, який зробив заяву, що це буде максимально відкритий процес”, – відзначив він. УП