З 19 до 25 жовтня у Даласі (штат Техас) проходив третій Лідерський Медіа Саміт. Захід організував MEDIAlliance International, очолюваний доктором Рональдом Харрісом. Приймав делегатів з майже 20 країн Даласький Баптистський Університет (DBU). До участі був запрошений також президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук.

 

Керівники і лідери християнських медійних організацій з різних країн злетілися напередодні відкриття Саміту. У неділю вони відвівали церкву First Baptist Dallas, де нараховується понад 12 тисяч прихожан. Важливою метою міжнародних медійників було вивчити досвід цієї спільноти у служінні через інструменти телебачення, радіо і друкованих матеріалів. Масштаб побаченого вразив: церковні мультимедіа студії за свої розміром и устаткуванням перевершують багато національних телеканалів. Онлайн-версія щотижневих богослужінь цієї церкви – iCampus – має багатотисячну аудиторію.

У понеділок розпочалася робоча програма Саміту. Спектр тем – дуже широкий і не обмежувався лише медійними аспектами. Багато йшлося про християнське лідерство і служіння, про відносини і комунікацію, про вплив церкви на сучасну культуру. Особливе враження справив виступ Роберта Джефреса, пастор Першої Баптистської Церкви у Даласі. Він запропонував віруючим медійникам динамічно і рішуче захищати християнський світогляд у сучасному світі. Пастор Джефрес окрім служіння у церкві є регулярним промовцем в ефірі телеканалу FOX.

Виступили також Ричард Блекебі, Боб Тіде, Дейв Бурчет, Філ Кук, Чак Фіней, Рон Волтерс. А також, звісно, до команди промовців долучилися президент MEDIAlliance International Рон Харріс та президент DBU Адам Райт. Важливу частину програми Саміту цього року складали презентації керівників християнських медіа-організацій з різних країн. Це допомогло скласти уяву про ситуацію на різних континентах з благовістям через ЗМІ. А в один з вечорів всі були запрошені на вечерю додому Рона та Джуді Харіс для неформального спілкування і ближчого знайомства.

Президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук після завершення Медіа Саміт у Даласі зазначив: «Цього року подія була корисною як для розуму, так і для серця. Ми всі змогли краще відчути контекст медіа служіння у різних країнах. Також було приємно розповідати про унікальні формати, які ми маємо в України: Новомедіа Форум, школа і підручник «Новий журналіст», церемонія нагородження Novomedia Awards». Також у заході від України взяла участь Олеся Дмитрієва, ведуча Радіо М зі Слов’янська, що у Донецькій області.

Систематичне партнерство української Асоціації журналістів «Новомедіа» і американської MEDIAlliance International триває з 2014 року. Колеги з США неодноразово відвідували заходи в Україні і були ключовими спікерами у Києві.