У вівторок, 11 березня, президент асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук завітав до Київського національного університету культури і мистецтв із спец-лекцією по темі «Інтернет – журналістика». Студенти почули практичні рекомендації щодо створення власного ЗМІ у Всесвітній мережі.

kulek_3

«Сьогодні створити медіаресурс в Інтернеті набагато легше та в сотні раз дешевше, аніж друковану газету, телебачення чи радіо», – відзначив Руслан.

kulek_1

Студенти залишились задоволені та мотивовані. «Такі майстер – класи допомагають наблизитись до реальності медіасвіту, якщо можна так сказати. Одна теорія без практики нічому нас не вчить. Руслан Кухарчук допоміг особисто мені та, я гадаю, багатьом студентам дізнатись нове про роботу Інтернет-видань: що? скільки? де? коли? як? Я зрозуміла все. Залишилось піти і зробити. Головне – мудро використати отримані знання. Ми були раді спілкуванню з практикуючим і таким відкритим журналістом», – розповіла студентка третього курсу Ілона Мачарашвілі.

Також не можна обійти ще одну подію, яка відбулась в стінах КНУКіМ – презентацію книги «Новий журналіст». Нею студенти зацікавились так само, як і самою лекцією. Декілька примірників від імені Асоціації Руслан подарував бібліотеці університету для того, щоб більша кількість студентів мала можливість ознайомитись.

kulek_2

Завідуючий кафедрою, Олександр Михайлович Холод подякував за візит і презентацію:  «Ми завжди раді співпраці с фахівцями медіагалузі, які відвідують нас із цікавими лекціями. Нам сподобалося спілкування з людиною, яка знає свою справу. Книга «Новий журналіст», яка була презентована президентом Асоціації, досвідченим журналістом Русланом Кухарчуком має велику цінність для студентів. Бо саме завдяки такій літературі майбутні журналісти можуть формуватися як справжні фахівці. Ми вдячні Русланові за те, що приділив нам час та залюбки погодився виступити з лекцією на замовлену нами тему», – зауважив викладач.

Насамкінець Олександр Михайлович запропонував студентам проголосувати за те, щоб Руслан завітав цього навчального року ще раз, на що студенти підняли руки майже одноголосно.

Нагадаємо, зустрічі з «профільними» студентами в українських вишах почалися у лютому цього року в рамках медіатуру, присвяченого 10-літтю заснування Асоціації «Новомедіа». За лютий представники Асоціації відвідали близько 15 вишів у десяти містах України. Серед них Черкаси, Кіровоград, Тернопіль, Житомир, Запоріжжя, Луганськ тощо.  

Ілона Мачарашвілі для «Новомедіа».