Чи вдало пройшла подія, чи отримали очікуване від Форуму учасники заходу? Це можна зважити тільки за відгуками самих «винуватців свята». Після проведення Міжнародного Форуму «Новомедіа», 2-4 листопада, в офіс Асоціації «Новомедіа» надходили відгуки, якими ділимося з вами.

Перш за все, організаторів цікавило враження, адже це те, що залишається в пам’яті надовго. Отже, журналісти відзначали атмосферу єдності і домашню обстановку, в якій працівники пера надихалися від спілкування одне з одним і ділилися особистим досвідом. Не дарма президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук говорив: «Одягайте кімнатні капці і відчувайте себе, як вдома!». «Новомедіа» – це круто, «Новомедіа» – це класно! », – цитата з відгуків Вікторії Лутчак (студентки факультету журналістики, Бердянськ).

Друге – маса позитивних емоцій, ну і, звичайно, багаж корисних для журналіста практичних знань. Учасники Форуму, що побували і в минулому році на заході, писали, що їм більше сподобалося. Але незалежно від суб’єктивних переваг, практично всі відзначили зростання і професіоналізм в організації цього року.

«На Форумі я чітко зрозуміла, що це, мабуть, єдина подібна площадка такого формату, де можуть зустрітися журналісти світських і християнських ЗМІ, а також студенти. До того ж – обмін досвідом, знаннями та корисними контактами. На Форумі з’являються нові ідеї, нове бачення і просто натхнення. Це здорово, що в Україні є такий Форум. Адже хто, як не журналісти повинні постійно оновлювати свою базу знань і розширювати коло знайомств? А Форум “Новомедіа” цьому тільки сприяє! », – пише Юлія Забєліна (журналістка, Дніпропетровськ).

Оскільки серед учасників були і новачки, і досвідчені медійники, організатори цікавилися, наскільки корисними були семінари. Після вивчення анкет можна з упевненістю сказати, що практично кожен взяв для себе щось корисне в сфері телевиробництва, веб-ресурсів, друкованих ЗМІ та PR. Навіть якщо інформація була не зовсім новою, на перший погляд, прфессіонали-учасники все одно були натхнені особистими виступами відомих колег, таких як: Павло Шилько (президент Gala Media Group), Анастасія Даугуле і Володимир Андрієвський (Інтер), Володимир Завадюк (СТБ) , Андрій Ткачов (УПЦ), Андрій Чеботарьов (Promodo), Влад Леготкін (Вконтакте), Дмитро Дорохов (Promodo), Любов Гасанова (“Народна рада”) та інших. «Стільки корисної та необхідної інформації ніде не знайдеш! – Хто захоче ділитися своїми секретами?!», – підтверджує Тамара Лозовик (журналіст, Житомир).

Також, окрім професійних порад, форумчани відзначали для себе важливі духовні послання, адже весь Форум тонкою ниткою був пронизаний вічними цінностями, яких так потребує сучасна журналістика. Один з найяскравіших виступів на дану тему провів священик і телепроповідник Андрій Ткачов. «Повчання Ткачова вразили, ніби він знав дорогу до мого серця …», – пише Тетяна Сало (студентка факультету журналістики, Львів).

Ну і наостанок, доброзичливі учасники пропонували ідеї для вдосконалення Міжнародного Форуму в наступному році. Серед побажань – додати формати круглих столів, неформальне спілкування та приділити більше уваги дитячим ЗМІ. А також безліч подяк та обіцянки приїхати знову.

Ще деякі відгуки учасників Міжнародного Форуму “Новомедіа” – 2012:

Ілона Карпюк (студентка факультету журналістики СНУ ім. Лесі Українки, Луцьк):

 «Форум дуже сподобався! Я отримала масу позитивних вражень, завела нові знайомства, і звичайно, дізналася багато цікавого і потрібного для майбутнього журналіста! Особливо сподобалися зустрічі з телевізійними журналістами та семінари по інтернет-журналістиці».

Анастасія Глуховська (студентка факультету журналістики Бердянського державного педагогічного університету):

«Це мій перший раз на “Новомедіа”! Супер, клас! Стільки емоцій! Найцікавішою темою для мене була: телерепортаж, його різновиди, stand-up та синхрон у репортажі, закадровий текст. Відкрила для себе багато нового і цікавого, а тепер буду в цьому розвиватися».

Олександр Степаненко (студент факультету журналістики Бердянського державного педагогічного університету):

«Форум пройшов на високому рівні. Мої друзі і я ще довго після Форуму ділилися нашими враженнями. Виступи спікерів були дуже інформаційно насиченими, у них є чому повчитися. Отримана інформація виявилася дуже корисною в моїй подальшій роботі. Планую відвідати форум і наступного року».

Тетяна Сало (студентка факультету журналістики Львівського національного університету ім. І.Франка):

«Я дуже задоволена форумом. Чудова організаційна робота, прекрасний колектив, цікаві гості та учасники, чудові нові знайомства, професійні й талановиті спікери … І так можна продовжувати і продовжувати. Море позитивних емоцій і великий багаж знань – ось що я привезла додому. Хочу в наступному році знову на форум».

Аліна Кучеренко (студентка факультету журналістики Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара):

«Новомедіа» – це цілеспрямована, талановита, успішна команда, яка має гідного лідера Руслана Кухарчука. Я б хотіла, в першу чергу, сказати спасибі за такий чудовий захід, який вони організували».

Катерина Зібіна (член «Новомедіа», незалежний журналіст, Севастополь):

«Міжнародний Форум “Новомедіа”, без перебільшення, довгоочікувана подія. Склад учасників просто вражаючий. Всі теми були досить добре розкриті. У цьому році, на мій погляд, були більш практичні теми».

Марія Курбатова (ведуча на Світлому радіо «Еммануїл», Київ):

«Щиро була рада потоку дитячих ЗМІ – “Медіаленд”, оскільки як бачу величезну значення цього напрямку. Кожного разу було дуже цікаво і корисно на всіх семінарах, які змогла відвідати, жодного разу не захотілося піти із зали».

Вікторія Лутчак, (студентка факультету журналістики Бердянського державного педагогічного університету):

«На Міжнародному Форумі «Новомедіа» я вже вдруге. Мені тут дуже подобається. А все тому що, молоді журналісти можуть дізнатися багато корисної інформації, познайомитися з цікавими людьми, відомими журналістами і хоч трохи відчути себе справжнім студентом-журналістом в середовищі таких знайомих медіазірок. Вся атмосфера форуму для мене сповнена тільки позитивними емоціями».

Альона Зібіна (член Асоціації «Новомедіа», незалежний журналіст, Севастополь):

«На форум 2012 я приїхала, щоб отримати інформацію і рекомендації до роботи прес-центру церкви. На блоці “інформаційний відділ церкви” від родини Шевченко, я отримала відповіді на всі запитання. Вся інша інформація теж була цікавою і корисною. Форум виправдав всі очікування».

Роман Гураль (відеостудія Spogad, переможець конкурсу відеороликів «Цінуй життя», Тернопіль):

«Це реальний проф-стрибок! Спікери, нові друзі з проф.сфери – це дуже класно!»

Ольга Фарафонова (студентка  факультету журналістики Львівського національного університету ім. І.Франка, Луганськ):

«Все дуже сподобалося! Дякуємо організаторам за чудову нагоду провести ці 3 дні в прекрасному місці серед чудових людей! Залишилося багато вражень від цікавих зустрічей, майстер-класів та корисної інформації про нашу професію. Ще рада, що була волонтером, це хороша можливість послужити і долучитися до команди «Новомедіа». З нетерпінням будемо чекати наступного форуму!».

Надія Михайлова (студентка факультету журналістики СНУ ім. Лесі Українки, Луцьк):

«Дізналася багато нового. Завдяки порадам провідних журналістів країни і експертів, зробила для себе висновки – що варто змінити в собі і що робити, щоб стати хорошим журналістом. Познайомилася з новими, цікавими людьми. Захотіла вступити в «Новомедіа».

Ксенія Кузнюк (студентка Київського національного університету культури і мистецтв факультету дизайну та реклами, Київ):

«Дуже гарне враження! Дійсно надихнули, дали нові знання і допомогли зорієнтуватися, як рухатися далі».

Сергій Березун (медіа-центр церкви «Заповіт Христа», Житомир):

 «Форум пройшов на досить високому рівні, почерпнув для себе багато корисної інформації. Виступаючі спікери інформацію подавали у цікавій та зрозумілій формі. Сподобалася також розважальна програма».

Микита Шулягін (організація «Міжнародне партнерство», відеооператор, Київ):

«Після Форуму намітив для себе області, де можна «стрибнути» в професійному плані. Вразило різноманіття та кількість спікерів – в цьому сила і родзинка форуму ».

Наталя Грівюк (студентка, медіа-служіння КЕМО, Київ)

«Я не очікувала, що буде настільки все добре. Мені як студентці була важлива підтримка, розуміння і настанови, при цьому з християнської точки зору».

Натана Бундук (Телеканал «Надія», автор і ведуча дитячих програм, Миколаїв):

«Приємно зануритися в атмосферу однодумців. Це 3-денне спілкування подарувало мені натхнення, яке я привезла для всієї нашої команди».

 

Прес-центр Міжнародного форуму “Новомедіа”