Перед школярами, студентами і викладачами в Острозькій академії виступив Руслан Кухарчук, президент Асоціації журналістів «Новомедіа». Ці заходи відбулися у п’ятницю, 22 квітня, в контексті проведення всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії».

DSC_0351

Голова «Новомедіа» привітав всіх учасників заходу, які приїхали з усі регіонів України. Також назагал прочитав лекцію про роль християнської віри і церкви у формування сучасної європейської і української цивілізацій. Особливо, коли йдеться про систему шкільної і університетської освіти, яка здебільшого була сформована церковними громадами, священиками і віруючими мирянами.

DSC_0293

«Не можна розуміти класичну культуру, не прочитавши Біблію. Немає великого сенсу ходити по картинних галереях, не маючи ніякого уявлення про євангельскі сюжети», – наголосив гість з Києва.

DSC_0345

Також Кухарчук виступив перед двома студентськими групами з різних кафедр – журналістика, філологія, культурологія, релігієзнавство. Йшлося про висвітлення релігійної тематики у секулярних засобах масової інформації. Спікер навів приклади сліпих плям у цій галузі. Студенти академії розглянули різні кейси непрофесійної журналістської роботи з навколоцерковними темами і отримали конкретні рекомендації для виправлення ситуації.

DSC_0315

Це вже далеко не перший візит Руслана Кухарчука з лекціями і майстер-класами до Національного університету «Острозька Академія». Також нагадаємо, що у 2014 році представники «Новомедіа» відвідали 28 вищих навчальних закладів України, де функціонують медійні факультети чи кафедри.

DSC_0277

Прес-центр Асоціації «Новомедіа»