Під заявою Асоціації «Новомедіа» щодо «антисектанської» істерії в ЗМІ підписалися декілька десятків медійників станом на 3 грудня. Серед них працівники світських і релігійних, столичних і регіональних, а також іноземних ЗМІ. У списку тих, хто підписався, є представники київських телеканалів: Руслан Кухарчук, головний редактор телеканалу СІТІ; Андрій Макаренко, ведучий інформаційної програми «Репортер» на Новому каналі; Тетяна Куликівська, ведуча програми «Вихідні по-українськи» на Першому національному телеканалі; Микола Грицюк, журналіст телеканалу СІТІ.

Крім того, проти «антисектантської» істерії виступили, підтримавши Асоціацію «Новомедіа», представники медіа-менеджменту: Сергій Вельбовець, президент медіа-центру IN VICTORY; Денис Семенюк, керівник і адміністратор Інтернет-порталу PROBOGA.COM, голова хостингової компанії TuTHost; Юрій Мінзов, програмний директор телерадіокомпанії «Рема»; Олег Регецій, керівник телепередачі «Бізнес-огляд» на харківському телебаченні; Андрій Cмусь, програмний директор ТРК «Сфера ТБ» в Рівному; Оксана Калайда, директор видавництва «Добре сім’я»; Павло Сільковський, виконавчий директор ТРК «Пілігрим». Також під заявою підписалися редактори десятка друкований видань і стільки ж кореспондентів. Серед них журналістка газети «Сегодня» Наталія Конова.

Нагадаємо, що заява була затверджена на засіданні Правління Асоціації «Новомедіа» 23 листопада. Документ одразу ж направили до Державного комітету телебачення і радіомовлення, комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного  комітету України у справах національностей і релігій, Генеральної прокуратури України і в редакції десятків ЗМІ.

У заяві Асоціації «Новомедіа» засуджується практика «упередженого і необ’єктивного висвітлення українськими мас-медіа релігійної тематики, що почастішала». «Ми спостерігаємо появу нової хвилі матеріалів про так звані “неорелігії” або “секти” в ефірі загальнонаціональних телевізійних каналів (1+1, СТБ, ICTV та ін.) і на шпальтах друкованих видань (“Дзеркало тижня”, “Дело”, “Комсомольская правда” та ін.). Майже усі ці публікації та телевізійні сюжети викривляють факти про офіційно зареєстровані протестантські християнські церкви (харизмати, п’ятидесятники, баптисти та ін.) в Україні», – йдеться в документі.

Підписати чекають необхідних рішучих заходів від колег-журналістів і органів влади для захисту суспільства від необ’єктивної і замовної інформації про християнські євангельські протестантські церкви, яка провокує релігійну ворожнечу в суспільстві. Крім того, Асоціація «Новомедіа» вимагає офіційних і публічних вибачень від журналістів, що оббрехали сотні тисяч українських віруючих.  

Прес-центр Асоціації «Новомедіа».