15 лютого до Видавничо-поліграфічного інституту при Національному Технічному Університеті України КПІ завітав президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук. Послухати досвідченого журналіста зібралось близько шістдесяти студентів різних курсів факультету “Видавнича справа та редагування”.

Спочатку Руслан Кухарчук дізнавався в якій медійній галузі бачать себе студенти в майбутньому. Далі він говорив про те, як висвітлювати релігійну тематику в засобах масової інформації. “Згідно сучасних досліджень, релігією цікавляться багато людей у світі, в тому числі й українці. Попри те, що багато суспільних, політичних подій та конфліктів у світі мають у основі релігійний підтекст, він дуже часто ігнорується журналістами», – йшлося далі під час зустрічі.

Навівши приклади свідомого замовчення у виданнях та телевізійних сюжетах релігійних аспектів, спікер закликав майбутніх редакторів до об’єктивності та неупередженості. «В наш час на арені інформаційного простору ця тема свідомо ігнорується журналістами або ж висвітлюється лише на Різдво і Великдень. До того ж подається однобічно, не дивлячись на різноманіття християнських конфесій в Україні” – сказав Кухарчук.

Студенти разом з гостем аналізували, як можна цікаво розповідати про релігію у своїх майбутніх статтях, сюжетах. А також дійшли висновку, що професійний журналіст повинен говорити об’єктивно та правдиво про релігійні аспекти, не дивлячись на власні переконання, – адже це є справою професійної етики.

Наступною темою обговорення була «Громадянська журналістика. Блогінг». Голова Асоціації навів факти, що в порівнянні з телебаченням, пресою, радіо, – які створюються професійною аудиторією, так звана непрофесійна журналістика в блогосфері набирає набуває все більше ваги в інформаційному просторі. Цікаво, що останнім часом все більше поширюються випадки, коли професійні ЗМІ використовують матеріали з блогів і любительське відео з youtube.com. Тому президент «Новомедіа» побажав майбутнім журналістам і редакторам вже зараз починати свою журналістську кар’єру в соціальних мережах і блогах.

Наприкінці студентам залишили інформаційні проспекти Асоціації «Новомедіа», а завідувач кафедри Ольга Володимирівна Тріщук висловила щиру подяку за цікаву доповідь. «Ми практикуємо запрошувати на семінари людей, які б змогли поділитись з нашими студентам професійними навичками та знаннями. Тому сподіваємось на подальшу співпрацю з Асоціацією “Новомедіа”, – сказала вона.

Прес-центр Асоціації “Новомедіа”

P2150303

P2150310

P2150293

P2150314