Руйнація загрожує одній з найпотужніших телепередавальних веж Західного регіону України – Антопільській телевежі, яка поширює на Рівненщині телевізійні та радіосигнали. Вона експлуатується вже понад 40 років. Відповідно до нормативів, через кожних 25 років має проводитися заміна розтяжок, які утримують вежу.

У 1995 році проведено їх заміну на верхньому ярусі, а залишилося ще поміняти елементи конструкції на двох нижніх ярусах. За словами головного інженера ОРТПЦ Ігоря Козачука, втрата вежі може призвести до того, що ефірне телебачення на Рівненщині зникне взагалі не на рік і не на два. Про це повідомив 16 травня власкор ЗІКу.

З його слів, відбудувати таку інженерну споруду швидкими темпами неможливо. Вартість відновлювальних робіт становить, за підрахунками фахівців, понад мільйон гривень.

«Основне завдання наших працівників нині полягає в пошуку коштів. Чи це будуть бюджетні гроші, чи це буде повернення боргів Національної телекомпанії, яка на сьогодні заборгувала нам понад 2 млн грн, але гроші на ремонт ми маємо відшукати», – розповів директор ДП «Рівненський обласний радіотелевізійний передавальний центр» Віктор Талімончик.

Поки нема коштів – не може йти мова про початок ремонтних робіт. Між тим із настанням літа, за прогнозами спеціалістів, виникає ймовірність сильних західних вітрів. А це, як за їх словами, може призвести до того, що вежа потрапить у так званий дисонанс і впаде. imi.org.ua