У Росії засоби масової інформації в цілому користуються довірою своїх громадян. Про це свідчать дані опитування, яке компанія “Башкірова і партнери” провела серед півтори тисячі повнолітніх громадян країни. Довіряють ЗМІ 51,6 відсотка респондентів, зворотньої точки зору дотримуються 44,6 відсотка опитаних. Варто відзначити, що ступінь довіри зменшується відповідно до віку.

Найбільш довірливою у цьому питанні виявляється молодь: серед респондентів від 18 до 29 років 58,8 відсотка заявили, що вірять тому, що говорять по радіо, показують по телебаченню і пишуть у газетах. Серед учасників дослідження старше 60 років цей показник ледь перевищує 47 відсотків, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Досить істотні розходження соціологи виявили й у залежності від політичних поглядів респондентів. Так, найбільшою довірою ЗМІ користуються серед прихильників партії “Єдиної Росії”: позитивна відповідь на це питання дали 62,1 відсотка з опитаних прихильників даної партії. Зворотня картина спостерігається у опозиційних “Яблука” і КПРФ – 32,9 і 43,3 відсотки відповідно. Радіо “Свобода”