До студентів Інституту журналістики та міжнародних відносин Київського національного університету культури та мистецтв 30 жовтня завітав голова Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук у рамках тижня журналістики. Разом зі спікером студенти дізнавалися як висвітлювати релігійну тематику у світських ЗМІ. Другою темою стала Інтернет-журналістика. Крім того, студентів було запрошено і на Міжнародний Форум «Новомедіа», який відбудеться незабаром.

Заняття відвідали майбутні фахівці: журналісти, видавці та міжнародники. Останні – пожертвували лекцією за розкладом заради того, аби потрапити на цю зустріч.

За словами завідуючого кафедри журналістики Олександра Михайловича Холода, зустріч зі студентами була дуже емоційно насиченою, особливо жваво обговорювалася тема висвітлення релігійної тематики у світських ЗМІ, навіть відбулася дискусія. «Дуже сподобалось те, що Руслан елементарні речі розповідав не як лектор, а вів співбесіду зі слухачами. Ця людина – практик та оратор. Надав студентам багато практичних порад. Погоджуюсь з гостем, що в Україні немає фахового висвітлення релігійної тематики, тому, думаю, така тема для студентів є актуальною», – прокоментував завідувач кафедри.      

«Мені було приємно відвідати з лекцією університет, у якому колись сам навчався. Студенти продемонстрували зацікавленість у темі, були активні у дискусії. Вдячні завідувачу кафедрою та керівництву Інституту за організацію такою зустрічі з майбутніми журналістами»,- відзначив Руслан Кухарчук.

Нагадаємо, Асоціація «Новомедіа» 3 2010 року регулярно проводить майстер-класи на тему висвітлення християнства у світських ЗМІ у різних університетах України. Адже пріоритетом Асоціації є співдія вищій журналістській освіті в Україні. Серед вишів, з якими співпрацює «Ноовмедіа», Київський університет ім.Т.Г.Шевченка, Національний університет «Острозька академія», Східноукраїнський національний університет ім.В. Даля та багато інших. 

kul_stud_1

Прес-центр Асоціації «Новомедіа»