У п’ятницю, 24 жовтня, президент Асоціації “Новомедіа” Руслан Кухарчук прочитав лекцію в Київському національному університеті культури і мистецтв. Студенти першого курсу спеціальності “Журналістика” і “Видавнича справа” слухали майстер-клас на тему управління медіапроектами.

«Кожному, хто йде працювати в журналістику, слід спочатку виношувати в голові концепцію власного засобу масової інформації. Це допоможе підходити до своїх редакційних обов’язків більш свідомо», – сказав президент Асоціації.

Далі він перерахував три основні рекомендації для тих, хто в майбутньому бажає керувати власним медіапроектом. Записавши всі пункти в свої конспекти, студенти в кінці лекції засипали спікера тематичними запитаннями.

«Майстер-клас був корисний для нас, в першу чергу, тому що з нами спілкувався журналіст, який пройшов шлях від звичайного штатного кореспондента до медіавласника. Адже дуже важливо, щоб студенти навчалися не тільки у теоретиків», – відзначає Олександр Бабич, викладач кафедри журналістики КНУКіМ.

Крім лекції, Руслан Кухарчук запросив студентів на Міжнародний Форум “Новомедіа”, який пройде в Києві з 7 по 9 листопада.

Трохи раніше, 20 жовтня, президент Асоціації відвідав також Київський Міжнародний Університет, де також спілкувався зі студентами на тему управління редакцією.

Зазначимо, що з лютого по квітень цього року представники Асоціації “Новомедіа” відвідали 27 вищих навчальних закладів у всіх регіонах України. Тоді близько 1300 студентів прослухали інтенсивні майстер-класи з Інтернет-журналістики.

Kul_124 10

Kul2_2410

Ілона Мачарашвілі для прес-центру «Новомедіа».