Журналіст, медіаменеджер, громадський діяч та президент Асоціації журналістів-християн «Новомедіа» Руслан Кухарчук 28 та 29 вересня відвідав Суми. Тут на запрошення християнських церков міста на базі євангельської церкви «Христос для всіх» він провів одноденний інтенсивний навчальний медіакурс на тему «Інформаційна місія сучасної церкви».

“Я був дуже благословенним приїздом Руслана Кухарчука. Раніше особисто я не був з ним знайомий, знав його лише заочно – слідкував через ЗМІ за його діяльністю. Тепер радий, що познайомився з Русланом особисто. Також я радий, що сам та парафіяни нашої церкви змогли відвідати той семінар, який Руслан для нас провів», – зазначив старший пастор євангельської церкви «Христос для всіх» Іван Лемак. За його словами, тема медіакурсу дуже актуальна, отримані знання стали корисними та практичними Іван Лемак сподівається, що учасники медіакурсу, навчившись, зможуть ефективніше використовувати в роботі прес-центру церкви.

За словами старшого пастора «Церкви Різдва» євангельських християн Вадима Лисенка, для нього знаковою стала одна з головних тез медіакурсу. Спілкування з гостем ще більше заглибило наш погляд на зв’язки церкви з журналістами, на життя церкви в мережі Інтернет».

Архімандрит Сергій, священик Української православної церкви Київського патріархату: «Слава Ісусу Христу. Дуже добре, що до нас в місто приїхав Руслан Кухарчук. Я знаю його як одного з провідних християнських медіажурналістів».

«Публічна новина. Засоби публікації доброї новини», «Імідж та репутація», «PR для церков та релігійних організацій», «Засоби комунікації з різними типами ЗМІ», «Формування прес-пакету (анонс, бриф, прес-реліз)» — ці та інші теми підняв та висвітлив Руслан Кухарчук у ході медіакурсу.

Керівництво християнських церков м. Суми вже планують медіазаходи з участю Руслана Кухарчука на наступний рік.

Порсова Людмила, прес-центр Асоціації “Новомедіа”.