6 лютого голова Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук розпочав медіатур з Черкаського національного університету ім.Богдана Хмельницького. На зустрічі зі студентами він презентував навчальний посібник «Новий журналіст» та провів майстер-клас про особливості роботи в Інтернет-виданнях.  

Cherkassu_3

В рамках однієї лекції Руслан розповів студентам про ідею створення посібника «Новий журналіст», його авторів, про складнощі роботи журналіста в сучасних медійних реаліях, поділився фаховими порадами щодо особливостей роботи в Інтернет-виданнях і, зокрема, наголосив на мультимедійності сучасного журналіста. Крім того, студенти коротко знайомилися з діяльністю асоціації «Новомедіа».

Cherkassu_1

Зі слів Руслана, він приємно здивований тим, що деякі студенти беруть участь в Інтернет-проектах і на занятті ставили практичні питання: як залучити аудиторію, інтегрувати свій сайт у соціальні мережі тощо.

Говорять студенти Черкаського національного університету (кафедри журналістики)

Саша Палій

«Мені імпонують такі заходи. Під час них я завжди відчуваю себе важливою частинкою системи величезного механізму суспільства. Лекція Руслана Кухарчука майже стовідсотково знаходить практичне застосування в моїй початковій  професійній діяльності».

Ваня Резник

«Сподобалося. Не було нудних розмов про справедливість та об’єктивність журналістики. Цікаві речі розказав, справді, потрібні. Такий собі лікбез зсередини системи. Хочеться побільше журналістів-практиків почути, саме таких, як Руслан Кухарчук»

Р.S: «Виявляється він вільно володіє і користується кількома мовами. Класно. Respect»

Р.Р.S  «У нього ще є свої власні проекти – працює сам на себе. Ось це справжній рівень професіоналізму!»

Наталія Ковтун

«Захід пройшов жваво, невимушено, «без офіціозу». Йшлося не лише  про ідею створення навчального посібника для журналістів-практиків, його авторів, а й про складнощі роботи журналіста в сучасних медійних реаліях, переваги та особливості сучасних  інтернет-ЗМІ, роль коментарів в Інтернет-публікаціях та багато іншого, не менш важливого та актуального для майбутніх журналістів. Зацікавила насамперед інформація про інфографіку, яку нині активно використовують на Інтернет-сайтах. Руслан Кухарчук щиро ділився власним журналістським досвідом, а наприкінці зустрічі студенти мали змогу поставити Русланові свої запитання та придбати посібники».

Декілька екземплярів навчального посібника «Новий журналіст» залишилися у подарунок від Асоціації «Новомедіа» Інституту філології та науковій бібліотеці Черкаського вишу.

Також спікер зустрічі подякував керівництву Інституту філології та кафедри журналістики за гостинність і висловив бажання надалі тримати зв᾽язок.

Cherkassu_2

Cherkassu_4

Нагадаємо, у лютому розпочався медіатур Асоціації «Новомедіа» по регіонам України. У програмі туру відвідування профільних ВНЗ, осередків Асоціації «Новомедіа» та церков. Такий захід присвячено 10-літтю заснування «Новомедіа».  

Прес-центр «Новомедіа».