Як змусити мозок працювати та народжувати геніальні ідеї? Такою була тема профі-клубу «Новомедіа» цього разу. Про методи боротьби з зацикленістю, етапи створення та реалізації ідей на практиці…Про це та багато іншого розповіла учасникам профі-клубу 16 вересня телеведуча та режисер Ольга Слащева (CNL,Сити).

Аби мозок генерував ідеї, за словами Ольги, необхідно дотримуватися правил. Серед них здорове харчування, звісно, необхідність добре висипатись, та помірно займатись фізичними вправами. Якщо відпочивати, то захоплююче. А ще – накопичувати задоволення та звести стрес нанівець. Необхідно також створити комфортні умови для роботи. Та, звичайно, не забувати займатися саморозвитком.  

А що робити, коли натхнення відсутнє? «Воно обов᾽язково з᾽явиться, якщо ми заспокоїмось, припинимо панікувати та почнемо глибше досліджувати, щоб зрозуміти предмет та тему, при цьому отримуючи задоволення від процесу», – відзначила гостя клубу. Також ви можете використати свої минулі ідеї або створити надихаючі «ритуали», аби підніти собі настрій».

Як сказала Ольга, мозок періодично потребує перезавантаження, коли він «зависає» та вже нічого видати не в змозі. Тут дуже доречним буде переключення на зовсім інший вид діяльності: наприклад, мийка посуду. 

Якщо ж імпульс для народження ідеї відсутній, необхідно провести колективний «мозковий штурм», переосмислити іншу ідею або поділитися своєю з людиною протилежного характеру. Також учасники говорили і про етапи створення ідеї. 

А в кінці зустрічі профі-клубівці практикували: придумували сюжети міні-фільмів. Для цього вони використали універсальні шаблони та пройшли всі етапи створення ідей, відчувши себе професійними режисерами.  

Найголовніше, на думку спікера зустрічі, це тримати фокус на предметі і не відволікатися на щось інше. Крім цього,  – фіксувати ідеї – завжди та усюди, які, як правило, з᾽являються у найнесподіваніший момент.

Нагадаємо, зустрічі профі-клубу «Новомедіа» проходять кожного третього понеділка місяця.

Наталія Шевченко, пресс-центр Асоціації «Новомедіа»