Асоціація  «Новомедіа» на базі церкви «Світло для світу» провела учбовий семінар на тему «Створення прес-центру церкви». На захід, який відбувся 13 березня, приїхали представники християнських церков Хмельницького регіону (Хмельницький, Дунаївці, Красилів, Старокостянтинів та ін.).

Президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук розповів про те, як використовуючи новітні технології, побудувати інформаційну інфраструктуру церкви. Кожна церква, маючи свій сайт, блог, канал на Youtube, своє періодичне видання, церковний бюлетень або створюючи свої телепередачі для світських ЗМІ, стає частинкою цієї інфраструктури.

На семінарі піднімались такі питання: що таке імідж та репутація, важливість для церкви доброї репутації, яка різниця між світським PR та церковним PR, завдання та цілі церковної прес-служби, складання прес-анонсу, прес-релізу та пост-релізу, жанри журналістики та написання інформаційних повідомлень, види ЗМІ та особливості комунікації з ними.

Були також тренінги. Учасники мали можливість практикуватися в написанні інформаційних повідомлень. Також цікаво було брати участь на прес-конференціях, які організували з навчальною метою самі учасники семінару. Кожен міг себе спробувати в якості журналіста, який ставить правильні питання, або побути в ролі організаторів прес-конференції, які відповідали на запитання журналістів.

До речі, кількість учасників семінару, а їх приїхало більше тридцяти, показала, що для християн Хмельницького регіону питання, які піднімались на семінарі, є актуальними та цікавими.

Нагадаємо, що подібні навчальні курси Асоціація вже проводила в Черкасах, Дніпропетровську, Мелітополі та інших містах.

3hmelnitsky_10

1hmelnitsky_10

2hmelnitsky_10

hmelnitsky_10

Прес-центр «Новомедіа».