Телемарафони в ніч виборів планують провести 7 українських телеканалів. За словами прес-служби “5 каналу”, телемарафон “Парламентські вибори-2006” стартує одночасно з відкриттям виборчих дільниць – о 7.00 ранку і буде продовжуватися до моменту оприлюднення результатів виборів.

У той же час телемарафон “Вибір-2006” на каналі “1+1” почнеться 26 березня о 21.45 і буде тривати з перервами більш ніж добу до 24.00 27 березня, повідомили в прес-службі каналу.

Передбачаються прямі міжнародні включення з приводу реакції на вибори в Україні з Грузії, Польщі, Америки та Росії.

До роботи над проектом телемарафону на “1+1” залучені популярні телеведучі: Ганна Безулик, Анатолій Борсюк та інші.

Окрім України, запланована передача телемарафону на США і Канаду за допомогою каналу “1+1 International”.

Прес-служба телеканалу ICTV також обіцяє проведення в день виборів багатогодинного інформаційно-дискусійного марафону, що вийде в ефір о 18.45.

По закінченні голосування, о 22.00 у прямому ефірі будуть озвучені перші результати “екзит-полів”.

Після цього відбудеться обговорення перших підсумків виборів у студії Савіка Шустера, куди запрошено лідерів політичних сил.

На УТ-1 о 21.00 стартує спільний із ТРК “Ера” телемарафон “Ніч вибору в прямому ефірі”, що почнеться з випуску новин.

Після закриття ділянок будуть оприлюднені результати “екзит-полів” і стартує обговорення в прес-центрі, штабах і регіонах.

Усе це, разом з випусками новин, буде транслюватися з 22.00 до 2.00 години понеділка і з 6.00 до 9.00. Заключне шоу в студії в телецентрі відбудеться в понеділок увечері з 21.30 до 23.00.

Провести телемарафон на тему парламентських виборів планує і телеканал “НТН”. За словами начальника аналітичного відділу каналу Галини Ковальової, він почнеться в неділю о 22.00 і закінчиться близько 3.00 ночі в понеділок.

На телеканалі “Інтер” о 21.30 почнеться прямий ефір під назвою “Ніч виборів. Парламент майбутнього”. Як довго він триватиме, прес-служба телеканалу не повідомила.

Проведення телемарафону з 22.00 у неділю також заплановано на телеканалі “Тоніс”.

У той же час телеканал “СТБ” разом із продюсерским центром “Закрита зона” у понеділок приступив до зйомок півторагодинного фільму “Задзеркалля. Зворотній бік виборів”.

За словами головного редактора каналу Олексія Мустафіна, метою проекту є висвітлення останнього тижня виборчої кампанії, включаючи день виборів.

Планується, що в зйомках братимуть участь лідери політичних сил, політтехнологи, керівники ЗМІ і Центвиборчкому. Вихід в ефір фільму запланований на 26 березня, о 22.30. “Українська правда”