8 вересня у світі  відзначають Міжнародний день солідарності журналістів. Засновником цієї урочистої дати є Міжнародна організація журналістів, що у 1958 році під час IV конгресу у Бухаресті виступила з ініціативою вшанування журналіста і письменника Юліуса Фучіка, страченого гітлерівцями 8 вересня 1943 року.

Його написану під час перебування у празькій в’язниці книгу «Репортаж з петлею на шиї» переклали на 70 мов світу, він став Національним героєм Чехословацької Соціалістичної Республіки.

Традиційно цього дня в усьому світі проходять конференції, з’їзди за участю ЗМІ. Саме 8 вересня  визначають лауреатів Міжнародної журналістської премії і Почесної медалі імені Юліуса Фучика. Ними відзначають «за прогресивну професійну діяльність, що сприяє збереженню миру і розвитку співробітництва та єдності журналістів». Також цього дня відбувається вручення найпрестижнішої премії журналістів в США – Пулітцерівської.

ТК вітає читачів з професійним святом і зичить підтримувати один одного в буднях і за будь-яких небезпечних умов, в яких доводиться працювати журналістам.

 «Телекритика»