8 жовтня 2004 офіційно з’явилася громадська організація журналістів «Новомедіа». В цей день ініціатор створення організації Руслан Кухарчук та член правління Андрій Макаренко отримали Свідоцтво про реєстрацію в Міністерстві юстиції України. Це був хвилюючий момент, адже велика мрія почала втілюватися в перших малих практичних досягненнях. 

unnamed

З тих пір вже ціле десятиліття новомедійники ретельно трудяться у сфері засобів масової інформації. «Наш лозунг не змінився: «Трансформація ЗМІ → Трансформація суспільства». Наша місія постійна: допомагати журналістам і сприяти церкви, – каже Руслан Кухарчук. Медіапрофесія сильна своєю прихильністю чітким стандартам і високій майстерності. Журналістика стає відповідальною і безпечною, коли грунтується на християнських цінностях, коли базується на бажанні транслювати правду і добро». 

За десять років свого існування «Новомедіа» охопила тисячі учасників, які відвідали різні заходи. 

«Я дуже радий, що існує таке об’єднання журналістів-християн. Ми можемо допомагати учасникам в їх медіарозвитку. Безсумнівно, нам ще багато чого потрібно зробити», – підкреслив член правління Андрій Макаренко. 

Перші зустрічі проводили малим крутому в старому будинку культури ім. Батюка (Голососіївський  район), а зараз конференції та форуми проходять на великих майданчиках столиці – Будинок кіно та Український Дім. 

«Час летить швидко, тільки святкували п’ятиріччя, вже десятирічний ювілей. Тепер перед нами нові завдання, як мінімум, подвоїти результати», – говорить Денис Семенюк, член правління і голова інтернет-департаменту «Новомедіа». 

Найбільшими навчальними проектами «Новомедіа» можна назвати щорічні Конференції Асоціації. Серед них Медіа Вікенд, «Християнство онлайн», «Медіаленд». А найбільш маштабні – Міжнародні Форуми «Новомедіа». Також одне з найважливіших заходів – Novomedia Awards. В рамках щорічної церемонії Асоціація вшановує статуетками окремих журналістів і редакції, які компетентно висвітлюють теми віри, церкви і християнських цінностей. Також “Новомедіа” запустила школу “Новий журналіст” і випустила навчальний посібник “Новий журналіст. Як оволодіти медіапрофесію”. 

«Я радію, що світські ЗМІ стали більше прислухатися до голосу віруючих, що в мас-медіа з’являється більше матеріалів, які висвітлюють вічні цінності. А це саме те, до чого прагне Асоціація «Новомедіа», – вважає член правління Сергій Вельбовець. 

Читайте: Привітання президента з ювілеєм 

Прес-центр Асоціації «Новомедіа»