У Києві пройшла щорічна церемонія нагородження журналістів та редакцій – Novomedia Awards. 12 листопада вісім кращих лауреатів отримали свої нагороди за компетентне висвітлення християнських та сімейних цінностей. Вручали подарунки відомі журналісти, учені, священнослужителі та громадські діячі. Церемонія проходила в форматі банкету із розважальною програмою. Проте фокус весь вечір тримався на лауретатах та їхніх матеріалах. Організатори та учасники заходу залишилися задоволені подією і про це читають усі в мережі фейсбук. Адже тримати емоції і не розповісти про них в соцмережах, непросто. Хто і що написав, читайте в нашому огляді.

Почесним лареатом став телеканал 1+1 і проект «Україна. Повернення своєї історії». Нагороду команда проекту отримала за створення фільму «Таємниці великих українців: Андрей Шептицький». Представником від команди був шеф-редактор проекту та сценарист Руслан Шаріпов. У своїй подячній промові Руслан згадав імені ключових людей команди та зазначив, що це спільна нагорода.

Марія Вавринюк, ведуча програми “Духовна абетка” на 12 каналі, на персональній сторінці у фейсбук зробила дві публікації. Зокрема, в одній із них вона подякувала священникам, які брали участь у її програмі: “Ми обговорили багацько всього: духовного, церковного і не тільки. В гостях були десятки священників. Дякую кожному з них за те, що приходять до нас і щосереди у прямому ефірі говорять на зручні й не дуже для себе теми”. А ще один допис ведуча присвятила Асоціації “Новомедіа”. Там Марія написала, що такі нагороди мотивують і надалі створювати якісний контент:

Не залишився осторонь і 12 канал, на якому і проходили ефіри “Духовної абетки”. Редакція каналу спеціально створила сюжет про нагородження. Причому, у сюжеті зображено не лише Марію Вавринюк, але й інших лауреатів та коментар Руслана Кухарчука, голови моніторингової комісії.

Юлія Лісовська, випусковий редактор “Теза”, подякувала на своїй сторінці за нагороду. Редакцію відзначили у номінації за систематичне висвітлення тем та подій, в яких підносяться християнські та сімейні цінності та за плекання моральних орієнтирів у своєму ефірі.

Ще про “Тезу” написав Павло Безезовський, засновник редакції. Він пише: “Лише 8 редакцій в Україні отримали нагороди від “Novomedia Awards”. Серед них – наша дубенська ІА “Теза”. Вітаю команду ТЕЗИ та усіх, хто нас дивиться, з першою нагородою такого рівня! Ми молодці!”

Юлія Ковтун (псевдонім – Знимка) також поділилася враженнями від отриманої нагороди. Вона – створила телевізійний сюжет «Воїни духу: військові капелани – наставники українських захисників» на 4 каналі. У своїй публікації журналістка написала, що ця нагорода – спільна із каналом та близькими, які підтримують Юлію.

Про церемонію Novomedia Awards 2021 написали і ті, хто вручав нагороди. Це Наталія Простун, сімейний психолог/психотерапевт; засновник дитячого психологічного клубу «Я та інші». Наталія зазначає: “Особливі емоції, коли вітаєш лауреата. Це так хвилююче, що слова вилітають з голови)). Мала честь вручити нагороду від Novomedia Awards Телеканалу Odesa. LIVE, за створення та випуск програми «день родини: роль сім’ї в сучасному світі». Нагорода була вручена за підтримку сім’ї, материнства, батьківства і дитинства.”
Олена Львова, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАНУ, також нагороджувала одного із лауреатів. Вона зробила подячну публікацію в фейсбук та зазначила, що такі події як Novomedia Awards надихають, захоплюють та вражають.
Також про нагородження написала і Ольга Дацька, координатор Novomedia Awards 2021. Вона вручала нагороду Владиславу Головіну за проект “Батьківський клуб”. У своїй публікації Ольга пише: “Цього року кожен з лауреатів заслуговує окремої уваги, бо кожен достойно отримав свою нагороду”.
А передати атмосферу вечора вдалося у публікації фотозвіту Shomer TV. Там і головний подарунок – стутуетка, і банкетний стіл, і голова моніторингової комісії – Руслан Кухарчук на сцені.
Як пройшла церемонія нагородження журналістів та редакцій у новому форматі та хто став лауреатом, читайте ТУТ.