Телерадіокомпанія «Ера» має «піти на свою частоту» після завершення у 2007 році дії її ліцензії на мовлення на частотах НТКУ. Про це заявив президент НТКУ Тарас Стецьків під час он-лайн-конференції на «Forum’і». «Це ненормально, що у мене на каналі «Ерою» зайнятий час з 6 до 9 ранку, потім з 23 до 01 години, а крім того, з 13 до 14, в обідній час, рішенням Держтелерадіо у 12 областях УТ-1 перекривають місцеві телерадіокомпанії. У таких умовах неможливо робити повноцінний телевізійний продукт», – заявив Тарас Стецьків.

При цьому він повідомив, що оскільки ліцензія ТРК «Ера» дійсна до 2007 року, НТКУ «вимушена співіснувати» з цією телерадіокомпанією, але вже найближчим часом керівництво НТКУ надасть її керівництву свої пропозиції щодо інтеграції ефірного часу.

Крім того, Тарас Стецьків повідомив, що вже починаючи з 2006 року Національна телерадіокомпанія України планує транслювати футбольні матчі, як «мега події за кращими європейськими стандартами».

«Це будуть кращі матчі і кращі коментатори. Те ж саме можна зробити і з баскетболом», – сказав голова НТКУ.

Також, за словами Тараса Стецьківа, після 19 вересня, коли на УТ-1 розпочнеться осінній телевізійний сезон, на каналі з’явиться кілька нових гарних програм.

А вже через рік, на думку голови НТКУ, «Перший Національний має відбутися як справжнє громадське телебачення і як головний канал країни».

Говорячи про розвиток НТКУ у майбутньому, Тарас Стецьків зазначив, що в інформаційній політиці керівництво каналу планує додати повноцінні журналістські розслідування суспільно значущих тем, крім того, з’являться підсумкова аналітична програма і кілька аналітичних дослідницьких програм, «які будуть вести відомі всій країні люди», до кінця року з’явиться «оригінальне суспільне-політичне ток-шоу».

Тарас Стецьків запевнив, що УТ-1 буде перебувати у постійному розвитку. ІМІ