Шостий набір «нових журналістів» стартував 20-го вересня. Новачки встигли освоїти кілька тем і познайомитися з правилами навчання.

«Цього разу з нами ейчари, філологи, дизайнери, адвокати, юристи, історики, студенти різних факультетів та аспіранти. Більшість студентів групи – це ті, які не збираються працювати журналістами, але хочуть навчитися писати, дізнатися, що таке журналістика», – відзначає Зоя Нікітюк, координатор школи  «Новий журналіст».

Але є серед студентів і ті, хто планує зв’язати життя з  медіапрофесією. І тому прийшли в Школу, щоб зрозуміти, чи варто їм вступати до вишу за цією спеціальністю, чи є задатки і чи хочуть вони цього насправді.

В процесі знайомства зі Школою студенти отримали «10 правил студента». Серед них не спізнюватися, не ухилятися від домашніх завдань, привчити себе читати, бути в курсі подій в країні та світі. А ще спілкуватися зі спікерами та відвідувати кожну лекцію.

Вже в перший день навчання студенти дізналися коротку історію вітчизняної та зарубіжної журналістики, познайомилися з жанрами журналістики, структурою тексту. Вчилися писати гарні тексти, а також дізналися про поширені помилки в україномовних текстах.

«З певних причин я зараз працюю над написанням новин для однієї інтернет-сторінки, хоча спеціальної освіти для цього немає. Почувши про новий набір до школи «Новий журналіст», вирішила, що варто її відвідати. Тому що хочу виконувати свою роботу якісно і відповідально. До того ж чула позитивні відгуки від моїх колег. На мою думку, Школа – це хороша можливість отримати цінні знання за короткий час», – поділилася студентка Аліна Петраускайте.

І додала, що налаштована на продовження навчання з очікуванням нових цікавих занять і нових знайомств з талановитими людьми і професіоналами своєї справи.

Нагадаємо, школа «Новий журналіст» – проект Асоціації «Новомедіа», діє з 2011 року. 20-го вересня стартував шостий набір Школи. Навчання триватиме до 1-го листопада. Наприкінці студенти, які успішно напишуть тест, отримають сертифікати та книгу «Новий журналіст» у подарунок.

Прес-центр «Новомедіа».