В четвер, 9 листопада Руслан Кухарчук провів лекцію для студентів Харківської державної академії культури. На зустріч із спікером прийшли студенти першого та другого курсів кафедри журналістики, а також рекламники та піарники.

Гість розповів про приклади неправильного висвітлення релігійної тематики в засобах масової інформації. Руслан Кухарчук зазначив, що серед журналістів можна побачити відверте замовчування ролі віри та християнських общин в соціальній роботі і нерозуміння релігійних аспектів в соціальних, політичних та економічних процесах.

Спікер додав, що в кожному іноземному виданні, яке себе поважає, обов’язково є фахівець із релігійних питань і коректного висвітлення релігійної тематики.

Студенти ставили гостю багато запитань про те, чому в українських медіа існують такі антицерковні упередження. Руслан Кухарчук розповів також про позитивний досвід висвітлення церковної тематики та вічних цінностей. Зокрема, він згадав про щорічну церемонію Novomedia Awards, де нагороджуються журналісти та редакції за коректне висвітлення християнських цінностей.

Президент Асоціації «Новомедіа» приїхав у Харків спеціально на запрошення керівництва факультету соціальних комунікацій та кафедри журналістики зокрема. Це вже другий візит Кухарчука із лекцією до Харківської державної академії культури.

Нагадаємо, що раніше тема висвітлення релігійних аспектів у ЗМІ піднімалася в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.