9 листопада завершилась четверта школа «Новий журналіст». Два місяці інтенсивного навчання і 13 випускників стали щасливими власниками сертифікатів про завершення курсу. Щосуботи слухачі вилазили з теплого ліжка та їхали на заняття. Але це було не дарма. «Новий журналіст» – інтенсивний та насичений курс журналістики. Лише дев’ять зустрічей, на яких студенти дізнались про історію журналістики, правила написання якісного тексту, механізми роботи редакції, рецепти створення новин, репортажів, інтерв‘ю, аналітичних статей, нарисів, секрети успішних заголовків, особливості роботи в корпоративній та спеціалізованій пресі, журналістське розслідування та багато іншого. Бажаючі пройшли довгий шлях від вивчення теорії до перших спроб пера. За допомогою компетентних спікерів студентам вдалося створити власне журналістське портфоліо, яке знадобиться при працевлаштуванні.

Студенти отримали нові знання, влучну критику, довгоочікувану похвалу. Бувало різне, але дев’ятого листопада вони побачили найкращу нагороду витраченим зусиллям – омріяний сертифікат про закінчення школи. Кожен з них може тепер називати себе журналістом, а не любителем чи мрійником. 

Також випускникам вдалося першими придбати підручник Асоціації «Новомедіа» з однойменною назвою «Новый журналист. Как освоить медиапрофессию». На випускний книгу привезли одразу з типографії. 

Школа «Новий Журналіст» проходить двічі на рік – восени та навесні. Уже зовсім скоро лектори пояснюватимуть студентам п‘ятої школи просту істину – «Хочеш бути журналістом? Будь!». Випускники четвертої уже не мають сумнівів щодо цього.

WP_20131109_007

Софіко Векуа, випускниця четвертої школи «Новий журналіст»