Міська влада Києва тимчасово, до 31 липня цього року, дозволила розповсюджувати газети на станціях метрополітену, повідомляє «Газета по-київськи». Як повідомляє газета, у минулу п’ятницю закінчився термін дії 560 договорів на торгівлю в метро. Дозволи на торгівлю залишились лише у 268 торгових кіосків. Близько 200 осіб, які працювали на торгових точках у метро, а зараз втратили роботу, прийшли 1 липня на Хрещатик, пов’язавши помаранчеві стрічки з написами «Омельченко забрав у нас роботу».

На думку голови профспілки приватних підприємців метрополітену Віталія Шелакова, рішення Київської міськради про впорядкування торгівлі у метро «є перекрученим», оскільки, згідно з цим рішенням, торгівля з лотків зовсім заборонена.

«При цьому ніхто не намагається демонтувати у метро, наприклад, гральні автомати. Я так вважаю, що все це зроблено в інтересах певних олігархічних структур, дуже великого бізнесу, якій лобіює свої інтереси через міську владу. Нас хочуть вижити з-під землі, щоб захопити цей принадний шматок ринку», – заявив Шелаков.

На думку заступника КМДА Миколи Георгієвського, який вийшов до демонстрантів, «підстав для паніки та демонстрацій немає», оскільки, за його словами, все що продається зараз, можна буде продавати і надалі, але не з лотків, а в кіосках.

До того часу, поки не будуть вставлені лотки на станціях метро, Микола Георгієвський порадив підприємцям піти працювати на ринки, а згодом повернутися до метрополітену.

За підрахунками профспілки приватних підприємців метрополітену, держава отримувала щомісяця близько $100 тисяч від легальних бізнесменів в метрополітені. ІМІ за матеріалами «Газети по-київськи»