21 жовтня, Тетяна Боковня, журналістка телеканалу 1+1 програми «ТСН.Особливе», ділилась досвідом роботи та тонкощами спілкування з «зірками» з учасниками профі-клубу «Новомедіа».

Як розповіла сама гостя, спочатку вона працювала над соціальними темами та журналістськими розслідуваннями, пізніше була тематика – публічні люди. На даний момент працює над висвітленням життя відомих людей. Хоча іноді у програму потрапляють і суспільно важливі теми.

Не секрет, що програми про відомих людей підвищують рейтинги телеканалів та відповідають запиту аудиторії.

На думку Тетяни, «зірки» потребують журналістів більше, аніж журналісти їх. А якщо «зірка» відмовляється коментувати або не може надати з будь-яких причин інформацію, до збору матеріалу оперативно підключається група папарацці, а також запрошуються до співрозмови родичі «зірок». У будь-якому разі сюжет вийде вчасно.

«ТСН.Особливе» – новинна програма, а не авторська, тому журналісти не роблять власних висновків, а закінчують, як правило, коментарем експерта. Говорячи про переваги телеканалу, Тетяна Боковня розповіла, що на ТСН дають свободу дій, коли можна навіть на тиждень виїхати у відрядження для збору інформації. А іноді доводиться знімати ввечері та вночі. Тетяна вважає, що глядачам необхідно іноді відпочивати від сенсацій та ексклюзивів. У такому разі готуються тематичні «легкі» сюжети, наприклад, про осінню депресію. Тоді журналісти опитують «зірок» з цього приводу.   

Крім того, на телеканалі працюють юристи, які переглядають спірні сюжети. Тут вони виступають своєрідними правовими цензорами, аби потім уникнути судових розглядів. Також редакція працює з фокус-групами: так виявляють, що цікаво, а що ні конкретній аудиторії. Зазвичай у готових сюжетах не роблять змін: все обговорюється до монтажу. Оперативність для програми – головний пріоритет.

 «У нашому колективі важлива атмосфера. Ми, як одна велика родина. Не дивлячись, що нас у ньюзрумі більше 100 людей, ми допомагаємо колегам з інших програм», – насамкінець розповіла Тетяна Боковня.   

Нагадаємо, профі-клуби «Новомедіа» проходять кожний третій понеділок місяця.

2

Прес-центр Асоціації «Новомедіа»