Школа «Новий журналіст» – ідеальний варіант для тих, у кого немає фінансової можливості або часу для навчання в університеті. Тут за 2 місяці можна освоїти ази професії журналіста зовсім недорого!

4-го лютого, в суботу, відбулося відкриття десятої ювілейної школи «Новий журналіст» від Асоціації «Новомедіа». Заняття проводяться в центрі Києва, в приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва.

Перше заняття розпочалося зі знайомства студентів між собою і з куратором школи, Зоєю Нікітюк. Зібралося 14 студентів, що бажають освоїти захоплюючу професію журналіста. Серед них – юристи, економісти, бізнесмени, студенти філологічних факультетів, оператор, лікар. Серед студентів школи – жителі з різних куточків України, в тому числі з Таращі, Українки, Вінниці. Цей факт красномовно свідчить про популярність проекту.

Президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук розповів кілька історій про вітчизняну та зарубіжну журналістику. А також познайомив з особливостями різних жанрів журналістики.

Photo1

Заняття проходять по суботах. Студенти вивчають 25 основних тем медіапрофесії. Атмосфера школи – доброзичлива і невимушена. Час на заняттях пролітає захоплююче і непомітно.

Викладачі школи, а з них  15 – практикуючі журналісти, професіонали з великим досвідом роботи. Ненав’язливим чином вони викладають навчальний матеріал, діляться особистим досвідом, дають поради і рекомендації, відповідають на запитання студентів.

Photo2

Отримані теоретичні знання студенти закріплюють за допомогою домашніх завдань. Протягом навчання вони мають написати, новину, репортаж, інтерв’ю та статтю. І читають дві книги – «Універсальний журналіст» і «50 прийомів письма».

Під час лекцій студенти конспектують ключові поняття. Також, у них є можливість отримати на електронну пошту презентації уроків, щоб вдома відновити і закріпити пройдений матеріал.

photo3

В кінці курсу учні повинні будуть здати іспит з пройденого матеріалу. Хто добре напише тест і всі домашні завдання – отримає сертифікат, а також в якості подарунка – посібник школи «Новий журналіст.  Як освоїти медіапрофессію».

Як відомо, школа створена в 2011 році. За час свого існування вона випустила понад сотні нових журналістів. Цінова політика школи – більш ніж демократична. При місячній оплаті курсів ціна занять становить 2500 гривень. У разі оплати курсів єдиним платежем – 2300 гривень.

Юрій Скорик, студент десятої школи «Новий журналіст»