27 травня 2013 у Львові відбулося відкриття VII Всеукраїнського фестивалю православних ЗМІ на тему «Майбутнє засобів масової інформації та перспективи розвитку загальноцерковних телевізійних, інтернет та друкованих видань». 

Організатор фестивалю – Синодальний інформаційно-просвітницький відділ Української Православної Церкви за сприяння Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю, пише Православ’я. 

У заході беруть участь представники понад 30 єпархіальних інформаційних служб Української Православної Церкви, понад 100 учасників з України, Росії та Польщі.

Церемонію відкриття очолили керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський Антоній, голова Синодального відділу УПЦ з охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів єпископ Львівський і Галицький Філарет і голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді УПЦ єпископ Обухівський Іона. Ведучим виступив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко.

Митрополит Антоній оголосив вітальне послання Блаженнішого митрополита Київського і всія України Володимира.

У рамках фестивалю заплановано проведення круглих столів, майстер-класів та презентацій медіа-проектів. Робота форуму триватиме до 31 травня.