Рішення про створення в Україні Міжнародного Інституту регіональної преси та інформації прийняли 22 червня у Києві, під час круглого столу, на якому обговорювали тему „Українське медіа-законодавство та міжнародна практика у сфері інформаційної діяльності”, – повідомив Голова Львівської громадської організації „Політика і право” Тарас Бойкович.

„Завдяки новоствореному Інституту, українські журналісти зможуть проходити стажування за кордоном, — наголосив Тарас Бойкович, — якщо журналіст добре володіє іноземною мовою, то він легко зможе стажуватися в зарубіжній країні”.

Інститут був створений, як міжнародна, неприбуткова, недержавна організація, за спільним рішенням журналістів та спеціалістів із суспільної комунікації з України, США, Польщі, Нідерландів та Німеччини.

Головною метою та завданням Інституту є реалізація тренінгових навчальних програм, аналітична оцінка процесів, що відбуваються в інформаційному просторі, поширення інформації, яка необхідна для забезпечення високої якості роботи мас-медіа. „Інститут створений як горизонтальна площина, а тому ми відкриті для співпраці”, — додав Тарас Бойкович.

За словами директора Інституту Ангеліни Солдатенко, Інститут влаштовуватиме тренінгове навчання для українських журналістів. Саме тренінги Ангеліна Солдатенков вважає дуже корисними, оскільки вони створюють професійне журналістське середовище і здатні змінювати корпоративні відносини.

«В усьому світі журналісти вчаться все життя, — зазначила Ангеліна Солдатенко. — Вони підписують угоду з керівником, і керівник зобов’язується вчити журналіста, і відповідно, журналіст зобов’язується вчитися з метою підвищення кваліфікації. В Україні немає журналістського середовища, яке б захистило свої інтереси».

«На «круглому столі» ми запропонували колегам створити не піраміду — досвід таких структур ми вже маємо в Україні, у тому числі й журналістському середовищі, — а об’єднатися в мережу організацій, що займаються проблемами ЗМІ,» — розповіла Ангеліна Солдатенко. Крім всього, Інститут надаватиме журналістам правову допомогу. Олена Дуб зі Львова для ІМІ