Вже на першому занятті Шостої Школи «Новий журналіст», 20 вересня, студентам розкажуть, як писати хороші тексти. Разом з тим, учні дізнаються про жанри журналістики в цілому і найпоширеніші помилки у текстах.

Про хороші тексти у Школі говорять з самого початку. За словами координатора Школи Зої Нікітюк, викладачі відразу орієнтують студентів на написання цікавих та читабельних текстів, а практичні навички можна отримати вже з першого заняття, виконуючи домашнє завдання: «Після лекції про хороші тексти чистий аркуш більше не викликатиме страху, а написання перших рядків – стійке відчуття більше ніколи і нічого не писати».

Студенти також дізнаються, що таке лід і як полегшити задачу під час роботи над ним? Як створити «смачний» заголовок? Що таке принцип перевернутої піраміди? І в цілому навчаться писати просто про складне і цікаво про нецікаве.

В цей же день студентам розкажуть коротку історію вітчизняної та зарубіжної журналістики, познайомлять з жанрами журналістики та найпоширенішими помилками у текстах.

Нагадаємо, Шоста школа «Новий журналіст» проходитиме з 20 вересня по 1 листопада щосуботи. Записатися на навчання можна на сайті Школи http://newj.info/.

 

Прес-центр «Новомедіа».