Громадянська ініціатива «Маніпуляціям – ні!» закликає 1 вересня розпочати по всій країні акцію «День без ТБ», бойкотувавши перегляд телебачення. Про це повідомляє прес-служба ініціативи, пише “Телекритика”.

Організатори закликають «припинити “згодовувати” нам з екранів той непотріб, який телевізійні боси ніколи не дозволили би дивитися своїм дітям – брехливі “джинсові” новини, низькопробні серіали, скопійовані шоу» та вимагають надавати правдиву й об’єктивну інформацію.

 Організатори ініціативи висловили надію, що «День без ТБ» змусить керманичів українських телеканалів хоча б частково змінити редакційну політику.

 Ця акція проводиться вже втретє. 

За словами засновника громадянської ініціативи «Маніпуляціям – ні!» Артема Стельмашова, маніпулятивні технології на нашому телебаченні використовуються у найрізноманітніших варіантах, а жертвами їхнього впливу стають саме ті люди, які не хочуть оцінювати критично інформацію з екрану. Тому лише усвідомлення сутності маніпулятивних технологій призведе до зниження їхньої ефективності та можливої часткової від них відмови.

 

Джерело: “Телекритика”