Наприкінці грудня в Іркутську відбулася «Сибірська медіа-школа». Орієнтовано школу на створення професійних телевізійних студій при церквах. Організатором стала церква «Нове Покоління». 

«Це наш перший досвід проведення такого заходу в масштабах міста. Необхідність в цьому виникла давно, бо християни все активніше опановують медіа-простір. Мета школи – навчити робити це професійно», – розповідає Іван Соколов, керівник медіа-відділу іркутської церкви «Нове Покоління».

DSC_9795

 Запрошеними викладачами стали Руслан Кухарчук, президент Асоціації журналістів «Новомедіа» (Київ, Україна) і Василь Піскун, декан Біблійної школи та прес-секретар церкви «Нове Покоління» (Красноярськ, Росія), які ведуть професійну діяльність як у світських, так і в християнських ЗМІ. Якісний медіа-контент (статті, репортажі, фільми, нариси) дозволяє створити об’єктивну думку у аудиторії про християнство і життя церкви у наш час. 

DSC_9760

 На медіа-школі протягом трьох днів проводили навчання журналістів та відеооператорів. Крім початкових базових основ учням викладалися практичні навички професійної журналістики, відеооператорського мистецтва та монтажу. Останнім етапом навчання стала «робота в полі». Учні, розділившись на пари (журналіст + відеооператор) вийшли на вулиці міста для зйомки сюжетів. І вже через кілька годин вони презентували свій перший медіапродукт.

DSC_9767

«Я мала досвід роботи фотографа. Медіа-школа значно розширила мої можливості – тепер я ще і відеооператор. Це був дуже цікавий і чудовий час. Дякую викладачам», – говорить Марина Носонова, оператор медіа-відділу 2-ї Іркутської баптистської церкви.

DSC_9669

Після завершенні медіа-школи всім учням урочисто вручили свідоцтва.

DSC_9617

DSC_9768

Тетяна Соколова, прес-центр Церкви «Нове Покоління», Іркутськ.