3 жовтня Ірпінська Біблійна церква спільно з Асоціацією «Новомедіа» провели журналістський семінар для початківців. У ньому взяло участь 25 осіб різного віку, які до цього практично не стикалися із медіа-світом.

Спочатку семінар планувався виключно для членів Біблійної церкви, які хотіли розвивати інформаційне служіння, але не знали як це робити. Втім напередодні заходу взяти участь у ньому захотіли й члени церкви «Посольство Боже» (м. Ірпінь), «Блага звістка», «Нове життя» (м. Київ) та студенти Інституту церковних служителів. Приємно, що спеціально для участі у семінарі одна дівчина приїхала з Хмельницького й утвердилась у власному бажанні вступати на журфак.

За чотири з половиною години спікери мали викласти найосновніші журналістські істини, дати практичні поради зі створення церковного сайту та обговорити презентацію  інформаційного служіння ІБЦ. І звичайно – випити кави з пирогами.

Розпочав семінар старший пастор ІБЦ Микола Романюк. За допомогою біблійних прикладів він закликав присутніх використовувати ЗМІ, аби про Бога дізналися у рідному місті, країні та й до краю землі.

Зоя Нікітюк (на фото), член Асоціації «Новомедіа», розповіла про книгу рецептів журналіста, яка допомагає створювати гарні тексти – жанри журналістики. А також про те, як не виставити себе дурнем під час інтерв’ю і найголовніше – намагалась подати найважливішу інформацію про те, як писати тексти, які будуть читати.

Спеціальним гостем семінару став голова Інтернет-департаменту «Новомедіа» Денис Семенюк. Його виступ став дуже очікуваним та корисним для людей, які планують займатись церковними сайтами. Денис розповів чому церква повинна мати свій сайт, як розробити його стратегію, відкрив секрети створення веб-текстів та поінформував про підвищення ефективності церковних сайтів. 

Наприкінці семінару кожен учасник отримав домашнє завдання – написання репортажу про захід. І варто зазначити – деякі дуже добре із ним впоралися.

Прес-центр “Новомедіа”.