Ватикан найняв в якості радника зі зв’язків з громадськістю журналіста телеканалу Fox News. Про це повідомляє newsru. com з посиланням на “Російську службу новин”.

52-річний Грег Берк став єдиною людиною в прес-службі святого престолу, у якого є досвід роботи в друкованих ЗМІ і на телебаченні. З 2002 року він працював в Римі європейським і близькосхідним кореспондентом Fox News, а до цього впродовж десяти років був репортером журналу Times, також в Італії.

Як відзначає AP, Берк є членом прелатури Опус Деї, яка проголошує своєю метою допомагати віруючим знайти святість у повсякденному житті. Членом товариства був і прес-секретар Ватикану при колишньому Папі Івана Павла II Хоакін Наварро-Вальс.

Прес-секретар Святого престолу Федеріко Ломбарді підтвердив агентству інформацію про призначення Берка і розповів, що його робота буде полягати в координації та інтеграції спілкування між відомствами Ватикану і їх зв’язками із зовнішнім світом.

Як вважають західні ЗМІ, професійний журналіст повинен налагодити відносини Ватикану з пресою, які ускладнилися з 2005 року, коли папою став Бенедикт XVI.

Нагадаємо, навесні 2012 року з’ясувалося, що камердинер тата Паоло Габріеле крав його особисті документи, і їх зміст потрапив у ЗМІ. У 2009 році папа зняв відлучення зі священика, який заперечував Голокост, а в 2006 році промова предстоятеля католицької церкви була сприйнята мусульманами як ворожа.

Деякі експерти вважають, що негативних наслідків для іміджу католицької церкви після цих скандалів можна було б уникнути, якби у Ватикану була ефективна стратегія зв’язків з громадськістю.

 

Джерело: НХМ