Випускний і вручення дипломів дванадцятого набору школи «Новий журналіст» проходили у суботу, 31 березня. Документ отримали всі студенти, які успішно виконали практичні завдання і склали іспит.

Навчання у школі медіапрофесії «Новий журналіст» тривало з 17 лютого до 31 березня. Серед студентів цього набору – фотографи, професіонали у сфері краси, масажисти, податкові інспектори, працівники благодійного фонду, багатодітні матусі. Об`єднувала всіх одна мета – здобути загальні знання про журналістику, спробувати свої сили у різних жанрах, навчитися писати правильно і зрозуміло.

Анна Ткаченко, студентка університету ім. Бориса Грінченка за спеціальністю «Початкова освіта», проаналізувала значимість школи: «Навчання у «Новому журналісті» стало для мене знахідкою. Воно закладає фундамент письменництва. Я набула знання для загального розвитку. Планую практикувати та продовжити справу сім`ї – писати, творити та бути корисною своєму поколінню».

Її колега по навчальному процесу Галина Шейко додає: «Завжди було бажання написати ідеальний текст. Щоб читав – і дух перехоплювало. Школа – поштовх нарешті зробити те, про що давно мріяв. Десь змусити себе, десь – пожертвувати сном у вихідний день. Але воно того варте. Ті знання, які я набула протягом двох місяців варті того, щоб одного разу взяти себе у руки і почати діяти». Випускниця відзначила перевагу школи у тому, що викладають багато різних спікерів, кожний із яких є практиком: «Точно можу сказати – тепер я по-іншому дивлюся на те, що пишу – незалежно від того, чи це пост у фейсбуці, чи важливе інтерв`ю з відомою особою».

Євген Пашковський вважає формат проведення Школи доступним для кожного охочого: «Очікування більш, ніж виправдалися. Ваша відпрацьована схема себе виправдовує – правильний підхід, час, початок, тривалість. За 2 місяці вдалося поділитися потужними інструментами для подальшої роботи. Навчання в Школі – процес постійного написання текстів, читання, і, звичайно ж, – розвитку. Вся почута інформація була новою, цікавою і практичною. Рекомендую Школу «Новий журналіст».

Привітала студентів декан Школи «Новий журналіст» Зоя Нікітюк: «Бажаю вам написати найкращий текст. Надихайтеся, мрійте, пишіть, займайтеся улюбленою справою і будьте просто щасливі». Організатори порадували студентів двома сюрпризами у подарунок: навчальний посібник «Новий журналіст» та новий переклад Біблії українською у виконанні професора Рафаїла Турконяка.

Наприкінці учні отримали Сертифікат, який дає право виконувати професійні обов`язки у друкованих і електронних ЗМІ. Вручав сертифікати президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук: «Бажаю вам використовувати набуті знання, бути професіоналами у своїй справі, чесно висвітлювати події, захищати правду та ніколи не здаватися. Будьте людьми широких горизонтів і великих масштабів».