В понеділок, 11 грудня президент Асоціації журналістів, видавців і мовців «Новомедіа» Руслан Кухарчук відвідав Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського. Це була тематична зустріч, майстер-клас для студентів першого та другого курсів факультету філології і журналістики.

Студенти дізналися деталі про роботу організації «Новомедіа» з вуст її засновника. Він ділився своїм професійним досвідом та діяльністю Асоціації в Україні та інших країнах.

Виступ містив лекцію та спілкування в форматі «запитання-відповідь». Майбутні журналісти з ентузіазмом ставили питання та цікавились проектами, якими займається «Новомедіа».

У лекції йшлося про викривлення стандартів журналістики. Були окреслені нові тенденції, що виникають у світі. Проаналізовані українські реалії тематики віри у секулярних ЗМІ.

Теми виступу торкалися викликів в сфері медіа галузі. «Сьогодні багато авторитетних ЗМІ замість збалансованої журналістики вдаються до політичної пропаганди, що було геть неможливим кілька років тому», – наголосив Руслан Кухарчук.

Спікер навів приклад роботи журналістів в США, чий зразок впливає на ЗМІ та інші країни. Протягом двох останніх виборів, в Америці медіа-спільнота втратила стандарт об`єктивності, що,згодом, стало нормою для багатьох країн світу. Саме тому, важливим пріоритетом Асоціації «Новомедіа» є сприяння якісній журналістській освіті в Україні.

Також студенти кафедри журналістики, реклами та зв`язків з громадськістю розглянули тему жанрового різноманіття, яка розширила їх загальні уявлення про журналістику в цілому.

Віталій Гандзюк, завідувач кафедри журналістики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, поділився своїми враженнями від заходу: « Я задоволений тим, що Асоціація «Новомедіа» проводить університетський тур містами України. Це чудова можливість передати досвід майбутньому поколінню. Під час виступу були реалізовані всі цілі та задумки. Студенти натхнені, а це – найголовніше».

Наприкінці гість подарував підручник «Новий Журналіст» для бібліотеки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.
Нагадаємо, що Асоціація «Новомедіа» вже багато років активно взаємодіє з вищими навчальними закладами України. За роки своєї діяльності представники Асоціації відвідали 30 університетів та інститутів по всім регіонам України.