22 грудня випускникам новомедійної Школи “Новий журналіст” видали свідоцтва про закінчення навчання. Як вони зізнаються, жоден не пошкодував про те, що всі ці три місяці наполегливо вивчали ази журналістики. І головне, багато хто стверджує, що отримані знання стимулюють їх до дій.Після вручення Сертифікатів під час фуршету всі обговорювали процес навчання. Деякі висловили свої плани на майбутнє у сфері журналістики, деякі висловлювали подяку організаторам школи «Новий журналіст». А на останок, всі учні почули про себе багато приємних слів від Тетяни Пінчук, адміністратора Асоціації «Новомедіа» та зробили фото напам’ять. 

Нагадаємо, що з 4 по 22 грудня Асоціацією «Новомедіа» проводилася школа «Новий журналіст». Близько 20 бажаючих мали змогу відвідати лекції та отримати знання по професії журналіста. Програма включала в себе, як теоретичний матеріал, так і практичні завдання, які студенти виконували на заняттях або вдома. Протягом трьох місяців було проведено 46 лекцій та одна екскурсія.

За три місяці наполегливого навчання, вони пройшли міні – курс російської та української мов. Навчилися розрізняти омоніми від паронімів, покручі від кальок. Не менш цікавим було ознайомлення з жанрами журналістики. Руслан Кухарчук, голова Асоціації “Новомедіа”, розповів про новини та правила їх написання, аналітичну та громадянську журналістику. 

З королем художньої журналістики – нарисом – ознайомила Леся Шелест. «У нарисі головне – передати атмосферу особистості», – саме на цьому зробила наголос спікер. А ось в репортажі головним є атмосфера місцевості. Також Леся розповіла про види репортажу і як їх правильно писати.

Структуру інтерв’ю дізналися від Марії Проніної. Учні записали те, що повинен мати журналіст, йдучи на інтерв’ю. Важливими були знання про форми організації і підготовці до нього. 

Ще була і аналітика, і маркетинг, і ази фото, і дизайн. Одним словом учні школи, отримали величезний багаж потрібних і кориснихзнань. За цей час вони навчилися писати ліди і заги під керівництвом Любові Гасанової. Робити бліц-опитування, писати новини, нариси та репортажі.

Також учасники Школи побували на екскурсії в Асоціації «Еммануїл». Це було кульмінаційним моментом в їхньому навчанні. Прослухавши курси радіо- та тележурналістики майбутні працівники ЗМІ могли особисто познайомитися зі складними процесами запису аудіо- та відеопрограм, збереження та розповсюдження інформації. Екскурсія включала в себе знайомство із керівником місії Стівом Вебером, який розповів про діяльність та основні напрямки діяльності «Еммануїла».  

Викладачами Школи журналіста були фахівці-практики – редактори, телеведучі, журналісти та інші спеціалісти, які не тільки читали лекції, але і ділилися власним досвідом роботи у сфері журналістики.  

«Школа дала мені нові знання, а викладачі надихнули застосовувати їх на практиці. Рада новим знайомствам і сподіваюся на подальше спілкування та співробітництво», – поділилася своїми враженнями Аня Остапець.

«На курсах я дізналася багато нового і корисного. Професіоналізм спікерів просто надихає на нові ідеї. Журналістика це не лише творчість, але і самодисципліна та робота над собою», –  прокоментувала Ілона Чернейчук. 

«Навчання в школі журналістів відкрило для мене нові горизонти роботи у цій сфері. Раніше я вважала, що журналісти, це тільки ті люди, які пишуть статті у різні газети, а також виступають в новинах на телебаченні. Зараз я розумію, що робота журналіста набагато ширша і я можу знайти для себе те, що мені найбільше подобається», – ділилася враженнями учениця Школи «Новий журналіст» Марта Гончаренко, після закінчення курсів. 

Асоціація «Новомедіа» планує провести школу «Новий журналіст» і в 2012 році.

Марта Гончаренко, Ілона Чернейчук, випускниці школи “Новий журналіст”. 

DSCN8971

DSCN8988

DSCN9041

DSCN9009