Вже наступного дня після зустрічі зі студентами у Дніпропетровську 18 лютого голова «Новомедіа» спілкувався зі студентством Запоріжжя. Так, він провів майстер-класи про особливості роботи в Інтернет-виданнях у Запорізькому національному та Класичному приватному університетах.

zaporoje_4   

Для національного вишу в Запоріжжі приїзд Руслана очікуваний, він там вже не вперше. З Асоціацією знайомі, зокрема, завідувач кафедрою журналістики Віктор Володимирович Костюк. Він особисто розповів студентам про діяльність «Новомедіа» та сказав, що її існування важливе для формування об᾽єктивного погляду на процеси, що відбуваються у суспільстві,  незаангажованими медіапрацівниками, які входять до Асоціації.

zaporoje_2

Для завідувача кафедрою найголовніше, аби для студентів такі зустрічі були доцільними. Тому на його запитання щодо цікавості подібних заходів,  вони відповіли, що саме такий формат їм і потрібен. В самому ж спікері студенти розгледіли фахівця з багатьох напрямків журналістики, зокрема, релігійного, Інтернет та телевізійного.

Зі слів пана Костюка, посібники також стали у пригоді студентству: наразі їх вже розібрали.

Klas_Pr1

Зустріч у Класичному приватному університеті в Інституті журналістики і масової комунікації відбулася у рамках чергового засідання прес-клубу. Як пишеться на сайті вишу, Руслан Кухарчук розповів про процедуру  заснування Інтернет-видань, особливості, притаманні саме цим ЗМІ, характер матеріалів для них.

Klas_Pr5

На майстер-класі був також присутній професор Інституту, доктор філологічних наук, Партико Зіновій Васильович. На його думку, така зустріч стала передачею професійного досвіду майбутнім журналістам. «Можна знати, як написати текст, знати композиції жанрів, але є така річ, як досвід. Наприклад, щоб розговорити людину, треба мати досвід. І в університеті цьому не вчать. Це те, що ти можеш здобути сам, і в книжках цього не знайдеш». Разом з тим, для нього тема зустрічі – це «ліквідація необізнаності в цій сфері» (в сфері Інтернет-ЗМІ – ред.). Руслан розповів про нюанси роботи в Інтернет-виданнях, і як виявилось, вони стали ексклюзивними для аудиторії.

zaporoje_3

Традиційно посібники «Новий журналіст» надійшли і викладацькому складу, і у наукові бібліотеки вишів.  

Klas_Pr3

«Дякуємо ВНЗ Запоріжжя за дружелюбність та партнерство! Впевнені, така взаємодія якнайкраще допоможе студентам опанувати журналістську професію», – прокоментував Руслан Кухарчук.

Нагадаємо, медіатур розпочався 6 лютого з Черкас. Представники Асоціації «Новомедіа» відвідали виші у Тернополі, Житомирі, Кіровограді та Дніпропетровську. Лютневий тур планується завершити у Харкові 27 числа.   

Прес-центр «Новомедіа», з використання матеріалів сайту http://virtuni.education.zp.ua