10 листопада 2006 року, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила План розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Про це повідомила прес-служба Нацради.

Як сказано у повідомленні, План розвитку є нормативно-правовим документом на підставі якого Національна рада ухвалює рішення щодо створення та розвитку каналів мовлення, мереж мовлення та телемереж, які передбачають використання радіочастотного ресурсу України, визначають конкурсні умови на отримання ліцензій на мовлення та інше.

Як повідомлялося раніше, презентація проекту Плану розвитку відбулася за участі представників Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, „Укрчастотнагляду”, керівників провідних телерадіоорганізацій. Проект документа було оприлюднено для громадського обговорення на офіційному сайті Національної ради.

На сьогоднішньому засіданні Національна рада, керуючись статтями 21, 22 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, статтею 15 Закону України „Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, з урахуванням пропозицій та зауважень прийняла остаточну редакцію Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору і направила подання до Національної комісії регулювання зв’язку України (НКРЗ) щодо можливості прорахування радіочастотного ресурсу для ефірного аналогового та цифрового телемовлення.

План розвитку національного телерадіоінформаційного простору України буде оприлюднено в бюлетені „Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення”, в газеті „Говорить і показує Україна” та на сайті Національної ради. Телекритика