4 листопада організатори, партнери та члени журі конкурсу соціального відео «Любов – це…» обирали фіналістів. Під час зустрічі було відібрано 13 робіт, які будуть змагатись за головний приз конкурсу – фліп-камеру від головних партнерів заходу – молодіжного проекту «На грані».

Нагадаємо, що на початку вересня Асоціація журналістів “Новомедіа” оприлюднила умови конкурсу. За цей час близько 40 відеоробіт змогли потрапити на розгляд журі, до складу якого увійшли: Наталія Зарицька, викладач режисури Інституту мистецтв імені Сальвадора Далі; Анна Єрмакович, продюсер та режисер; кліпмейкер Андрій Мухін; співробітники студії “Емануїл” – Валентина Гершуненко та Світлана Кучеренко; а також представники партнерів конкурсу – молодіжного проекту ” На Грані” та телеканалу СNL.

Love_is.. (3)

“Заохотити талановитих людей розповісти за допомогою камери про вічні цінності – основна ціль конкурсу. Завдяки подібним заходам творчий потенціал молодих людей починає працювати у вірному напрямку” – сказала Ольга Бідненко, одна з організаторів конкурсу.

За умовами змагання вік, освіта та режисерська майстерність авторів не мала значення, – тобто роботи можна було надсилати як новачкам, так і досвідченим фахівцям. 

   Переглядаючи ролики, кожен з членів журі висловлював свою думку, а вже потім приймалось одностайне рішення. Після дискусій, а інколи, навіть, гострих суперечок ролик потрапляв до фіналу або ж був відхилений від подальших «перегонів». Причин, за якими ролик не потрапляв до списку фіналістів декілька: завеликий хронометраж, недостатньо розкрита тема, зайва деталізація, сценарно-режисерські та акторські недолугості. І хоча фіналістам також необхідно ще набувати режисерського досвіду,  в чомусь їхні роботи були кращі. 

Love_is..

Здебільшого всі учасники – новачки, тому члени журі звертали увагу на найбільш вдалі моменти роликів, а недоліки – технічні та постановочні – обговорювали: що можна було б зробити краще та більш професійно.

Всі роботи фіналістів можна оглянути на сайті: http://www.youtube.com/user/konkursnovomedia.

 З часу оприлюднення відеоробіт відбуватиметься підрахунок переглядів – ролик, який подивиться найбільша кількість людей, отримає заохочувальний приз від організаторів. Головного ж переможця, на якого чекає фліп-камера, журі оголосить в суботу 19 листопада у Будинку кіно на Міжнародному Форумі “Новомедіа”. Початок перегляду відеоробіт фіналістів та нагорода переможців розпочнеться о 10. 45.

Щиро дякуємо кожному з учасників конкурсу та бажаємо натхнення на подальше створення відеоробіт наступного року!