Перед 14 лютого Агентство з преси й інформації Республіки Узбекистан провело нараду для керівників періодичних видань, на якому ЗМІ рекомендували утриматися від згадування Дня святого Валентина, повідомляє агентство “Фергана.Ру”.

Журналістам заборонили писати про традиційне європейське “свято закоханих” і про акції, пов’язаних з цим, тому що уряд Узбекистану вирішив, що це свято неприйнятне в мусульманській країні, а згадування про нього можуть утискати почуття правовірних мусульман.

Проте, у республіці поки не збираються якось лімітувати заходи, зв’язані з цим днем. Так, наприклад, у День усіх закоханих в Узбекистані відбудеться офіційна прем’єра узбецької екранізації п’єси Шекспіра “Ромео і Джульетта”.

Тим часом єдине місце, де цього року були зафіксовані мусульманські виступи проти “свята закоханих”, це індійський регіон Кашмір. Там жінки мусульманки з про-ісламського угруповання “Дочки Співтовариства” улаштували акцію протесту, у ході якої розгромили кілька магазинів, що продають сувеніри до Дня святого Валентина. podrobnosti.ua