Асоціація журналістів «Новомедіа» розпочала інформаційну кампанію у рамках святкування 500-річчя протестантської Реформації (R500). Серед іншого записуються тематичні відеоролики з медіапрацівниками, які розповідають про свою віру та розуміння Реформації. 

До цієї кампанії долучився і Олександр Джусупов, телеведучий, журналіст і ведучий Нового каналу, член правління Асоціації «Новомедіа». «Для мене Реформація – це нічого іншого, як перезавантаження, перевтілення, трансформація, – говорить Олександр. – Ще багато потрібно змінити у нашій країні, у нашому суспільстві. Реформація – це постійний процес. Я постійно реформуюсь. І вам цього бажаю». 

P70413-185818

Також Олександр відзначив сміливість Мартіна Лютера. Адже не побоявся кинути виклик всьому секулярному світу. Саме це дало можливість людям щиріше ставитися до віри, стати ближчими до Бога та особисто відчути Його присутність у своєму житті.

Марія Варфоломєєва, журналіст радіо Свобода

«Зараз у нашому суспільстві всі говорять про реформи. Я вважаю, що зміни починаються особисто з кожного.  – говорить Марія. – Якщо ми будемо жити керуючись християнськими цінностями та думати не тільки про себе – тоді наше суспільство буде оновлюватися і реформуватися».

Також Марія закликала не бути байдужими до подій, що відбуваються на українській землі. Вона вважає, що всі проблеми нашої країни можна вирішити через віру у Бога і щиру молитву.

Тетяна Пермінова, журналіст, головний редактор газет, 40 років у ЗМІ

«Наше суспільство дуже потребує любові і правильного розуміння Бога,  – говорить Тетяна. – Реформація триває! Вона повинна пройти в наших серцях, в наших душах. Саме тоді ми зможемо побудувати сильне суспільство, яке буде жити на законах любові, взаєморозуміння, поваги, доброзичливості і милосердя!»
Також Тетяна вважає, що через любов і велике бажання творити добро ми можемо змінити наше суспільство.

 

Олеся Дмитрієва. Ведуча на Радіо М, канд.пед.наук, доцент кафери іноземних мов

«Реформація – це виклик суспільству! – говорить Олеся. – Мені батьки розповіли про Мартіна Лютера та «П`ять стовпів Реформації», тепер моя черга нагадати новому поколінню ці біблійні істини». 

Також Олеся не погоджується з тою думкою, що молодь стає гіршою. Вона вважає, що для змін в суспільстві потрібно виховувати нашу молодь та підтримувати їх.

Максим Балаклицький. Доктор наук із соціальних комунікацій, редактор служби новин медіа групи “Надія”

«Україна сьогодні потребує реформації зсередини! – говорить Максим, – процес реформації сердець важливий не менше ніж модернізація законодавства. Нам при владі потрібні люди з переконаннями. Лідери, які готові взяти відповідальність за своє оточення і в перспективі за країну»!

Максим вважає, що золоте правило реформації – це вірш зі Слова Божого – “Чини з людьми так, як би ти хотів, щоб вчинили з тобою».

 Гнат Мєрєнков,  журналіст, аспірант НПУ ім. М. Драгоманова, член Асоціації «Новомедіа» 

“Можна безкінечно чекати, що прийдуть якісь люди до влади і все змінять. Але це утопія! – говорить Гнат, – суспільство може змінитися тільки тоді, коли кожна людина усвідомить, що від неї  щось залежить”.

Гнат вважає, що ЗМІ можуть доносити актуальність і необхідність повернення до духовних цінностей. Він говорить, що журналістам потрібно показати людям наскільки важливі такі цінності, як –  чесність, справедливість, порядність, відповідальності перед Богом і людьми. Саме це, на його думку допоможе реформувати суспільство”.

Володимир Курінний, ведучий радіо «Вести»

«Реформація, яка почалася 500 років тому, це своєрідний тектонічний зсув у суспільстві!  Мартін Лютер прибив 95 тез, до католицької церкви, цим самим, він зробив крок вперед і затвердив тезу – «Свобода слова». Він відкрито висловив свої думки, це дуже сміливо! Саме цього зараз не вистачає в сучасних ЗМІ, – каже Володимир. – Потрібно стежити за тим, щоб всі думки були представлені в ефірі на телебачення, радіо, в друкованих виданнях. Це ті цінності, які були підняті на хвилі реформації. Вони важливі для роботи сучасних ЗМІ».

Нагадуємо, що у 2017-у році Україна разом з усім світом відзначає 500-річчя Реформації (R500). Президент Петро Порошенко підписав Указ з метою визнання вагомого внеску протестантських церков і релігійних організацій в духовному відродженні країни. 500 років тому чернець Мартін Лютер прибив до дверей Віттенбергської церкви свої 95 тез, з чого і почався процес християнської протестантської Реформації. 

Публічне святкування 500-річчя Реформації пройде 17 вересня у Києві на Хрещатику. Офіційне відзначення заплановане на 31 жовтня в Києві.

Запис відеороликів триватиме протягом року. Якщо ви маєте бажання записати своє відео, ми готові вам допомогти. Пишіть на електронну адресу: mail@novomedia.org  або телефонуйте за номером +38 (050) 783-2633

Прес-центр “Новомедіа”