Близько 30 медіа-працівників з 20 країн світу взяли участь у Європейській конференції журналістів, яка проходила в Києві 27-29 вересня. Організатором заходу виступила організація The Media Project. Основні учасники – професійні журналісти міжнародного рівня з поважним  досвідом роботи в ЗМІ.

Перший вечір був присвячений темі «Церква, суспільство і медіа в Україні». Доповідь на цю тему представив журналіст і релігієзнавець Анатолій Бабинський.

DSC06804

DSC06811

П’ятниця і субота були насичені тематичними сесіями. «Революція соціальних мереж: як фейсбук, твітер і мільйони блогів впливають на ситуацію в ЗМІ» (Джошен Мей з Німеччини), «Вплив нових технологій на культуру і суспільство в Європі» (Маркус Спікер з Німеччини), «Висвітлення питань бідності: контекст Індії» (Дженіфер Арул з Індії), «Спроби заглушити медіа в Європі: нові закони про богохульство» (Пол Маршал із США).

DSC06807

DSC06820

У суботу вранці учасники конференції виступили з короткими доповідями про ситуацію в медіа-сфері в кожній окремо взятій країні. Після цього вся група вирушила на екскурсію Києвом. У програмі – два основних об’єкти: Києво-Печерська лавра та Музей Чорнобиля на Подолі.

Конференція закінчилася святковою вечерею в одному з київських ресторанів. Політичний оглядач з Німеччини Маркус Спікер, підбиваючи підсумки триденного спілкування, підкреслив роль особистої християнської віри у професійній роботі журналістів.

Арні Фельдстад, виконавчий директор The Media Project: «Учасники конференції відзначили, що ця зустріч особливо вплинула на їхнє життя і допомогла їм краще усвідомити, як особиста віра і цінності впливають на них як на журналістів. Я був натхнений цим. І, звичайно, спілкування та нові друзі були підбадьоренням для всіх, хто прибув на конференцію».

DSC06816

Організаційним партнером Європейської конференції журналістів в Україні стала Асоціація «Новомедіа». Її президент Руслан Кухарчук зазначив: «У нас два приводи бути задоволеними. По-перше, приємно, що саме Україна була обрана для проведення Європейської конференції журналістів. По-друге, Асоціація «Новомедіа» зараз прикладає багато зусиль для розвитку на міжнародному рівні. Тому бути партнером цієї конференції – честь для нас».

Нагадаємо, що попередня Європейська конференція журналістів проходила в Празі (Чехія) у 2008 році.

DSC06809

DSC06857

DSC06862

DSC06806