Журналістка  «ТСН» Ольга Павловська у своєму сюжеті від 5 грудня подала недостовірну інформацію про Церкву адвентистів сьомого дня. Про це говориться у відкритому листі віруючих до громадськості в Україні та за кордоном від 7-8 грудня в 2009 р. про незгоду з представленою інформацією в телесюжеті і про образу релігійних почуттів віруючих.

Нагадаємо, що Церква адвентистів сьомого дня — зареєстрована релігійна організація. В Україні проживає понад 60 000 віруючих християн цієї конфесії.

«У сюжеті порушені права і свободи віруючих, зганьблене ім’я Адвентистської церкви, завдається шкода репутації всесвітньої релігійної організації, офіційно зареєстрованої в Україні. Допускається трансляція образливих висловлювань некомпетентних осіб на адресу адвентистів. Все це сприяє розпаленню міжконфесійної ворожнечі» – йдеться у офіціальному  листі від наради Церкви адвентистів сьомого дня Дніпропетровська.

Віруючі адвентисти розкритикували образливі назви і коментарі, якими відзначалися обрядові дії церкви в телесюжеті, а саме: «підвальні піснеспіви», «катакомбна церква»,  подавалась неправдива інформація про будівництво приміщення, християнська церква визначалась  поняттям «секта». 

Лист про чергове журналістське підбурення направили генеральному директору телеканалу «1+1» Олександру Ткаченку, Президенту України, до Верховної Ради, Кабінету Міністрів,  Генеральної прокуратури і до Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Пастори, учасники спеціальної наради Церкви попросили в листі надати об’єктивну інформацію в тій же передачі у той же час і в тому ж обсязі на телеканалі «ТСН» («1+1»), як і вищезгаданий сюжет, за рахунок телеканалу. Також вони очікують пояснення в письмовій формі в установлений законодавством термін того, чому було допущено порушення  прав віруючих громадян.

У листі зазначається, що зі свого боку представники наради готові розглядати будь-які прийнятні шляхи виходу, якщо виникнуть проблеми з мешканцями будинку, який придбала церква.

Асоціація “Новомедіа”