Майже сто слухачів з п’ятнадцяти міст Північного Кавказу приїхали на інтенсивний навчальний курс “Створення та робота інформаційного відділу церкви” в м.Єсентуки.

9 і 10 березня спікер Руслан Кухарчук спонукав журналістів-початківців до конкретних, послідовних та рішучих дій. Головна ідея медіа-школи – спільна робота і взаємодія церкви та світських ЗМІ.

Географія учасників настільки розмаїта, що охопила одразу кілька суб’єктів РФ: Ставропольський край (Кисловодськ, Єсентуки, П’ятигорськ, Лермонтов, Мінеральні Води, Михайлівськ, с. Арбельянівка, Ізобільний, Георгіївськ, Будьонівськ, Ставрополь), Північна Осетія (Владикавказ, Беслан), Кабардино-Балкарія (Нальчик) і Астраханська область (Астрахань).

Kavkaz_3

Організатор Тетяна Ватутіна каже, що ця подія для Північного Кавказу стала справді унікальною. «Думка про проведення такого медіа-курсу в регіоні КМВ виникла давно. Наша місцевість специфічна в багатьох планах – багатонаціональність, і як наслідок розмаїття віросповідання, роблять наш регіон ще більш складним. Тому локальні світські ЗМІ воліють не висвітлювати релігійну тематику взагалі. Але, після такого навчання, думаю, багато церков візьмуть активну позицію у питанні щодо наповнення місцевих ЗМІ прохристиянськими ідеями»- говорить вона.

Kavkaz_4    

Створення прес-центру, моніторинг світських ЗМІ, секрети спілкування з редакторами, реакція християн на несумлінну інформацію про церкву в ЗМІ – лише деякі теми навчального курсу. Правильна і тверда позиція християн або їх мовчання визначає сьогодні імідж церкви в очах громадськості.

«Коли церква навчиться створювати актуальний інформаційний привід, вона потраплятиме на шпальти світських ЗМІ в позитивному висвітленні і безкоштовно» – розповіла учасниця курсу, редактор журналу «4 зірки» Маргарита Ткач. Вона давно є професіоналом в роботі ЗМІ. Маргарита пройшла майже всі щаблі кар’єрного росту від журналіста до редактора. У своїх відгуках вона зазначила, що саме професійний рівень подачі інформації навчального курсу їй дуже сподобався, і що також дуже привернуло світського працівника ЗМІ – гостинність приймаючої помісної церкви.

Kavkaz_5

Kavkaz_8

Головним змістом роботи прес-служби в церкві є як Благовістя, так і проповідь християнських цінностей в суспільстві. Особливу увагу було приділено загальнодоступності поширення вічних цінностей за допомогою соціальних мереж, відеоресурсів та блогосфери. 

Приємним сюрпризом для учасників курсу стала безпрограшна лотерея на початку кожної години. Невимушена атмосфера сприяла новим професійним знайомствам. А широкий спектр тем дозволив кожному учаснику додати щось нове і корисне в свою професійну скарбничку.

Kavkaz_7

Ольга Коротенко, для “Новомедіа”