На думку громадської організації «Всі разом!», Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ), відома як «Суспільне» порушує Закон України «Про суспільні медіа України». А саме, пропагуючи та популяризуючи символіку та ідеї неомаркситських ліворадикальних політичних рухів. До прикладу, у червні, на честь так званого «Місяця гордості» мовник офіційно задекларував свою редакційну політичну позицію підтримки лгбт-угрупування. Опублікувавши у підтримку два пости на сторінці у Фейсбук.

«Суспільне висловлює солідарність та підтримку ЛГБТК+ спільноті, а також захищає права та свободи в Україні!», – пишуть на сторінці «Суспільне Новини».

Свою “редакційну позицію” національний мовник підтвердив адаптованим у логотип телерадіокомпанії шестиколором, який є символом лгбт-угрупування. Також великою кількістю дописів, що пропагують чи підтримують лгбт-угрупування. Водночас додамо, що «Суспільне» не робило ніяких публічних декларацій на підтримку сім’ї чи привітання з Днем сім’ї, 15 травня.

Відтак, громадянський рух “Всі разом!” направив листи до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та Наглядовій раді НСТУ. Саме дана рада є відповідальним органом, який повинен звершувати нагляд за дотриманням зазначених вимог. У своєму зверненні порушуємо питання забезпечення національної безпеки та усунення загроз конституційному ладу і національним цінностям. Рух наголошує, що «Суспільне» свідомо порушує Закон України «Про суспільні медіа України» (статті 3, 4) та Конституцію (статті 11, 51).

Зокрема, у статті 3 зазначається, що діяльність НСТУ провадиться на принципах: дотримання норм суспільної моралі, традицій і культури Українського народу, поширення сімейних цінностей та зміцнення ролі традиційної сім’ї у розбудові українського суспільства, а також пріоритету суспільних інтересів над політичними.

Відповідно, така діяльність «Суспільного мовлення» протилежить стандартам, завданням і принципам, до яких мовлення було покликане відповідно до Закону України.

Варто додати, що мовлення фінансується за кошти державного бюджету, а відповідно за кошти податків українців. Відтак, воно зобов’язане працювати в інтересах держави і надавати суспільству достовірну та об’єктивну інформацію.

«Національні/суспільні інтереси країни превалюють над політичними чи комерційними/економічними чинниками, тому публічна демонстрація підтримки ЛГБТ, висловлена на медіаресурсах “Суспільного”, є загрозою національної безпеки, порушує національні інтереси/цінності, загрожує конституційному ладу, зокрема в сфері сім’ї, батьківства, материнства дитинства, суспільної моралі, традиційних цінностей, адже пропагує сексуальне та моральне розтління, девіантну статеву поведінку, що теж підриває морально-патріотичний дух, загрожує національній самобутності та суверенності країни», – зазначається у листі-зверненні від організації “Всі разом!” .

Тому, враховуючи вищезазначене, організація «Всі разом!» просить у своєму зверненні до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова: провести перевірку за викладеними фактами допущених порушень; вжити заходів парламентського реагування для недопущення популяризації у фінансованих державою медіа України ідей лгбт-угрупування. А також, реалізувати державну інформаційну політику з метою популяризації в медіапросторі традиційних цінностей.

Натомість у зверненні до Наглядової ради НСТУ організація просить видалити з суспільних медіа-сервісів України інформацію про підтримку явищ, які загрожують національній безпеці України, зокрема підтримки політичної лгбт-ідеології всупереч українському законодавству. Також почати максимально популяризувати в медіапросторі національні традиційні цінності, пріоритет інституту сім’ї, батьківства, материнства, дитинства.

Нагадаємо, що після проведення так званого «Маршу рівності» і Ходи на захист сім’ї і традиції експерти організації «Всі разом!» проаналізували роботу національних телеканалів. Ми продемонстрували наскільки професійно з точки зору журналістських стандартів вони висвітлювали суспільству два заходи – т.з. «Марш рівності» та Ходу на захист сім’ї і традиції. «Суспільне» у своєму чотирихвилинному репортажі виділило лише 42 секунди на показ ходи за сімейні цінності.